Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Volgende maand is het zover: dan ligt de Samsung Galaxy S22 in ons land in de winkels. Met dit fonkelnieuwe toestel verrasten de Koreanen vriend en vijand. De Galaxy S22 belooft een van de betere Android-smartphones van 2022 te worden. Dat betekent nog niet dat de concurrentie stil heeft gezeten. Integendeel: er zijn heel wat goede Android-telefoons verkrijgbaar. Wat is verstandiger: wachten op het nieuwe vlaggenschip van Samsung, of misschien een ander toestel aanschaffen? Als je aan het laatste denkt, lees dan snel verder. In dit artikel hebben we namelijk drie alternatieven voor de Samsung Galaxy S22 op een rij gezet.

Met zoveel Android-telefoons in verschillende prijsklassen is het verre van eenvoudig om een smartphone uit te kiezen. Pocketinfo.nl is er om je te helpen. Een van de nieuwste toestellen komt van Samsung, namelijk de Samsung Galaxy S22. Hij is verkrijgbaar vanaf 11 maart en gaat over de toonbank voor 849 euro.

Je kunt geduldig wachten en hem volgende maand in huis halen. Een alternatief is om een andere Android-smartphone in huis te halen. Niet alleen zijn deze alternatieven direct verkrijgbaar, ze zijn ook nog eens voordeliger. Wil je nieuwste-van-het-nieuwste, of is de leeftijd minder belangrijk? In dat geval is één van de onderstaande toestellen het overwegen waard.

Samsung Galaxy S21 FE

1. Samsung Galaxy S21 FE 5G

Laten we bij Samsung zelf beginnen. De Galaxy S22 is het nieuwste-van-het-nieuwste, daarover bestaat geen enkele twijfel. Samsung heeft recentelijk nog een ander toptoestel gepresenteerd: de Samsung Galaxy S21 FE 5G. Dit model lijkt op het paradepaardje van vorig jaar, maar dan voor een schappelijkere prijs. Je moet dan wel genoegen met een optische vingerafdrukscanner in plaats van een ultrasone en een behuizing die gemaakt is van polycarbonaat in plaats van glas.

Vlak na de onthulling publiceerde Pocketinfo.nl een artikel over de pluspunten van de Galaxy S21 FE 5G. Daarin stonden we stil bij het haarscherpe AMOLED-display, de diversiteit aan camera’s aan de achterzijde en de rekenkracht van het vlaggenschip. Dit zijn features die je vanzelfsprekend ook bij de Galaxy S22 aantreft, maar dan voor een fractie van de prijs.

De Galaxy S21 FE 5G had bij lancering begin januari een adviesprijs van 749 euro. Aan de Galaxy S22 hangt een prijskaartje van 849 euro of 899 euro, afhankelijk van de hoeveelheid werkgeheugen en opslagcapaciteit. Als je goed zoekt op internet, dan vind je de Galaxy S21 FE 5G nog goedkoper. Daarmee is hij een financieel aantrekkelijker alternatief ten opzichte van de nieuwkomer. Daarmee haal je een Android-telefoon in huis met topspecificaties en dezelfde Samsung-ervaring, waar het misschien allemaal om te doen was.

Google Pixel 6

2. Google Pixel 6

De Google Pixel 6 is het nieuwste vlaggenschip van Google. De zoekmachinegigant deed het toestel in oktober vorig jaar uit de doeken. De Pixel 6 biedt een pure en schone Android-experience. De schil over het besturingssysteem heeft niet allerlei overbodige toeters en bellen die de boel alleen maar vertragen. Komt er een nieuwe Android-versie op de markt, dan ben je met een Pixel-telefoon de eerste die hem krijgt. Dat is een groot voordeel ten opzichte van Samsung: daar is het altijd maar de vraag of de smartphonemaker de moeite neemt om het OS naar zijn toestellen uit te rollen.

De Google Pixel 6 is helaas wat lastiger verkrijgbaar dan de Samsung Galaxy S22, omdat hij officieel niet verkocht wordt in ons land. Je moet bijvoorbeeld naar buurland Duitsland om hem daar bij de elektronicazaak aan te schaffen. Je hebt tegenwoordig ook koeriersbedrijven die het toestel voor je aanschaffen en tegen betaling naar je opsturen. Of je moet bereid zijn iets meer neer te leggen zodat je hem bij een Nederlandse verkoper kunt aanschaffen.

De Pixel 6 kostte aanvankelijk 799 euro. De verkoopprijs is inmiddels gezakt naar ongeveer 700 euro. Daarmee is hij een stuk goedkoper dan de Galaxy S22. Speelt geld geen rol? Dan is de Google Pixel 6 Pro ook het overwegen waard. Dit toestel heeft een groter scherm met hogere verversingssnelheid (120 hertz in plaats van 90 hertz). Verder profiteer je van een telefotolens, die bij de Pixel 6 ontbreekt.

OnePlus 9 Pro

3. OnePlus 9 Pro

Begin dit jaar onthulde OnePlus haar nieuwste vlaggenschip: de OnePlus 10 Pro. Dit toestel is vooralsnog alleen in China verkrijgbaar. Een Europese release is pas later dit jaar. Zoek je nu een nieuw toestel, dan is zijn voorganger, de OnePlus 9 Pro, zeker een aanrader. Met zijn 6.7 inch grote Fluid AMOLED-display met QHD+ resolutie geniet je optimaal van je favoriete films en series. Wat betreft prestaties doet hij niet onder voor de Samsung Galaxy S22, ook al is de telefoon al bijna een jaar oud. Leeftijd zegt lang niet alles, zo blijkt maar weer.

Om alles haarscherp en vol detail vast te leggen, heeft de OnePlus 9 Pro vier camera’s. De Galaxy S22 heeft er ‘slechts’ drie. Ben je iemand die het liefst de hele dag naar zijn smartphone staart? Dan ben je beter af met de OnePlus 9 Pro. Deze heeft een 4500 mAh batterij. De Galaxy S22 daarentegen heeft een accucapaciteit van 3700 mAh. Of je daarmee het einde van de dag haalt is maar de vraag.

Iets anders om in overweging te nemen, is dat de OnePlus 9 Pro een stuk sneller is opgeladen dan de Galaxy S22. Dat komt omdat eerstgenoemde opgeladen kan worden met een 65 watt charger. Dat kan de Galaxy S22 niet bijbenen met 25 watt Fast Charging. Het vlaggenschip van OnePlus kostte aanvankelijk 899 euro. Inmiddels ligt hij in de winkels voor 699 euro.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen