Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Tegenwoordig is bijna alles mogelijk. Niks is meer te gek. En dit geldt ook voor de game industrie. Wie had namelijk ooit gedacht dat de werelden van crypto en games samen zouden komen? En dat je geld kan verdienen terwijl je gamet? Klinkt bijna te mooi voor woorden! Nee hoor, dit bestaat namelijk in de vorm van blockchain games. Heel simpel gezegd zijn dit spellen waarbij je gebruik maakt van de blockchain technologie. Benieuwd wat het nou precies inhoudt? Lees dan gauw verder.

Blockchain games

Het zijn spellen die gebruik maken van de blockchain technologie en dus volledig gedecentraliseerd zijn op de blockchain. Dit betekent dat je items in het spel, bijvoorbeeld wapens, kunt kopen. Dit kan in de vorm van een NFT-token, wat inhoudt dat jij de enige eigenaar bent van dit item. Niemand anders. Vervolgens kun je het dan weer verkopen voor cryptovaluta. In traditionele games is dit niet toegestaan. Je mag je items namelijk niet buiten het spel om verkopen. Doe je dat wel? Dan kan bijvoorbeeld je account verbannen worden. Gelukkig is dit niet van toepassing op blockchain games en kun je je items dus verkopen aan andere spelers via in-game markten of externe websites. Spelend geld verdienen dus!

Bovendien is het decentrale karakter van blockchain ook kenmerkend voor dit spel. Dit betekent dat jij als speler invloed kan hebben op het spel en het dus vorm kan geven. Dit geldt voor alle spelers in de game. Wel moet hiervoor consensus bestaan. Dit werkt dus heel anders dan bij normale games waarbij je het spel uitspeelt door een vastgesteld aantal levels en handelingen te voltooien.

De voordelen van blockchain games

Wat maakt dit type spel nou zo aantrekkelijk? Allereerst is de blockchain technologie in deze games enorm veilig. Deze technologie staat immers bekend om zijn veiligheid. Dit komt onder andere door het decentrale karakter die voor transparantie zorgt. Dus de kans dat je bijvoorbeeld gehackt wordt is enorm klein. Bijna onmogelijk. Wel zo handig als je veel items aan het sparen bent! Daarnaast is een ander groot voordeel dat je er geld mee kunt verdienen. Spelend geld verdienen in je eigen huis klinkt voor vele gamers als een ware droom.

Een voorbeeld: Axie Infinity

Hoe ziet het er dan in het echt uit? We kunnen ons voorstellen dat het best moeilijk is om hier een concreet beeld bij te krijgen. Daarom geven we je hieronder graag een voorbeeld.

Momenteel is Axie Infinity de grootste en populairste blockchain game op de markt. Het is in 2021 opgedoken en geïnspireerd op het bekende Pokémon. In dit spel kun je virtuele poppetjes sparen die ook wel Axies worden genoemd. Dit zijn dus de NFT-tokens waar jij als enige de rechtmatige eigenaar van bent. Dat niet alleen: je kunt ze ook verhandelen met andere spelers. Je kunt rewards krijgen door gevechten te winnen van andere spelers. Naast gevechten kun je ook stukken land op kopen. Op dit land kun je dan resources creëren en verzamelen. Dit zijn wederom je NFT-tokens die je dus ook weer kunt verkopen. Raak jij al enthousiast van blockchain games?!

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen