Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Sony staat mogelijk op het punt om een nieuwe middenklasser te presenteren: de Sony Xperia Ace 3. Het is een compacte smartphone, waarmee het Japanse technologiebedrijf wellicht consumenten over de streep probeert te trekken die een compacte Android-telefoon zoeken. De eerste details over de aanstaande middenmoter zijn bekend. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Sony staat bekend om zijn high-end vlaggenschepen, waarbij het accent ligt op de camera’s. Denk aan de Sony Xperia 1 III en Sony Xperia 5 III om een paar recente voorbeelden te noemen. De fabrikant heeft ook meerdere budgettelefoons en middenklassers in zijn assortiment. Eén daarvan is de Sony Xperia 5 III van vorig jaar.

Een ander toestel dat wellicht minder bekend is, is de Sony Xperia Ace 2. Dat is ook niet zo vreemd: dit model was enkel verkrijgbaar in Japan. Volgens het geruchtencircuit werkt Sony aan een opvolger van deze middenmoter: de Sony Xperia Ace 3. Of hij ditmaal ook buiten Japan te koop is, kunnen we nu nog niet zeggen. Wel gaan er al geruchten rond over de mogelijke specificaties van het toestel.

https://youtu.be/3n6dh-1PrIQ

Sony Xperia Ace 3: dit kunnen we verwachten

Deze zijn afkomstig van Zollege. De techsite heeft de handen ineengeslagen met de bekende leaker Steve H.McFly, ook wel beter bekend als Steve Hemmerstoffer en @OnLeaks. Volgens hen heeft de Sony Xperia Ace 3 nagenoeg dezelfde afmetingen als zijn voorganger. Ook het beeldscherm heeft hetzelfde formaat gekregen, namelijk 5.5 inch. Daarmee is het een interessant toestel voor wie een Android-telefoon zoekt die in de palm van zijn of haar hand past.

Achterop heeft Sony een 13 megapixelcamera geplaatst. De Sony Xperia Ace 2 had naast de hoofdcamera ook nog een secundaire camera. Deze 2 megapixelcamera legde diepte-informatie vast. Kennelijk is Sony van mening dat deze tweede camera weinig toevoegt aan de beeld- en fotokwaliteit.

Op de plaatjes die Zollege heeft gepubliceerd, is duidelijk een 3.5mm audio jack te zien. De techsite claimt tevens dat de Sony Xperia Ace 3 een vingerafdruksensor krijgt. Deze vinden we niet onder het scherm of aan de achterkant, maar in de aan/uitknop aan de zijkant van de behuizing. De accucapaciteit bedraagt 4500 mAh.

Sony Xperia Ace 3

Meer Sony-telefoons in aantocht

Verder wordt er gesuggereerd dat de Sony Xperia Ace 3 een Snapdragon 888 chipset krijgt. Gezien de overige specificaties en de vermoedelijke adviesprijs (net geen 300 euro) lijkt ons dit sterk. Bovendien was zijn voorloper uitgerust met een Helio P35 chipset. Een krachtige octa-core processor ligt dan ook niet voor de hand. Tot slot krijgt het toestel naar verluidt 6 GB werkgeheugen in combinatie met 128 GB of 256 GB intern geheugen.

De Sony Xperia Ace 3 is hoogstwaarschijnlijk niet de enige nieuwe smartphone die we op korte termijn kunnen verwachten. De eerste geruchten over de Sony Xperia 1 IV en Sony Xperia 5 IV zijn immers een feit. Als het Japanse technologiebedrijf hetzelfde tijdspad aanhoudt als vorig jaar, kunnen we deze vlaggenschepen in april verwachten.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen