Wordt het nu écht tijd voor een nieuwe smartphone?

Ga naar Telefoon.nl en vind vandaag nog jouw deal!

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Ben je op zoek naar een nieuwe Android-tablet? Dan is het wellicht goed om nog even te wachten totdat Samsung zijn nieuwste serie onthult. Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf staat op het punt om de Samsung Galaxy Tab S8 reeks uit de doeken te doen. De Europese adviesprijzen liggen al vroegtijdig op straat. De goedkoopste uitvoering gaat over de toonbank vanaf 749 euro, het duurste model kost je maar liefst 1.599 euro.

Dat zegt de doorgaans goed ingelichte techjournalist Roland Quandt.

Samsung Galaxy Tab S8 loert om de hoek

Galaxy Unpacked staat voor de deur. Op woensdag 9 februari vindt het evenement digitaal plaats. Naar verwachting heeft Samsung allerlei nieuwe smartphones en tablets voor ons klaarstaan. Hoogstwaarschijnlijk presenteren de Koreanen dan de Samsung Galaxy Tab S22 serie, bestaande uit de reguliere Galaxy S22, Galaxy S22 Plus en Galaxy S22 Ultra.

Naast verschillende high-end smartphones onthult Samsung volgende week ook een aantal nieuwe Android-tablets. Naar verluidt doet de fabrikant drie tablets uit de doeken: de Samsung Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8 Plus en Galaxy Tab S8 Ultra. Geruchten over deze tablets circuleren al enige tijd op internet. We hoeven dus niet op al te veel verrassingen te rekenen.

Over één ding aspect tastten we tot nu toe in het duister: het prijskaartje. Ook dat is geen geheim meer. Roland Quandt, de Duitse techjournalist die in het verleden meer dan eens correcte voorspellingen heeft gedaan over nog niet onthulde smartphones en tablets, zegt de Europese adviesprijzen van de gehele Tab S8 reeks te kennen.

Zoveel kosten de tablets in de Samsung Galaxy Tab S8 serie

We beginnen met de Samsung Galaxy Tab S8. Voor het instapmodel met 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslagcapaciteit kost bij lancering 749 euro. Dezelfde uitvoering inclusief 5G-connectiviteit gaat over de toonbank voor 899 euro. Het model met twee keer zoveel intern geheugen kost 799 euro. Als je er ook nog 5G bij wil, betaal je 949 euro.

De Samsung Galaxy Tab S8 Plus heeft met zijn 12.4 inch grote Dynamic AMOLED Display een net iets groter scherm dan zijn kleine broertje. Het is dan ook logisch dat je hiervoor meer kwijt bent. Aan de basisuitvoering hangt een prijskaartje van 949 euro. Voor twee keer zoveel opslagcapaciteit ben je slechts vijftig euro meer kwijt, namelijk 999 euro. De Galaxy Tab S8 Plus met 128 GB geheugen en 5G-connectiviteit kost 1.099 euro. Wil je de uitvoering met 5G en extra opslagruimte? Dan kost je dat 1.149 euro.

Tot slot de Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, het paradepaardje van de serie. Voor deze high-end tablet moet je minimaal 1.149 euro op tafel leggen. Dan krijg je 8 GB werkgeheugen en 128 GB aan opslagcapaciteit. De uitvoering met 16 GB RAM en 512 GB intern geheugen kost 1.449 euro. Heb je aan minder werkgeheugen en opslagruimte genoeg, maar kun je niet zonder 5G? Dan ben je 1.299 euro lichter. Wil je het beste van het beste? Dan moet je flink in de buidel tasten: hier hangt namelijk een prijskaartje van 1.599 euro aan. Dan krijg je de Galaxy Tab S8 Ultra met 16 GB RAM, 512 GB geheugen en 5G-connectiviteit.

Releasedatum onbekend

Wanneer we de Galaxy Tab S8 serie daadwerkelijk mogen verwelkomen in Europa, is nog onbekend. Hopelijk geeft Samsung volgende week antwoord op deze vraag. Wij kijken er in ieder geval al reikhalzend naar uit. Jij ook?

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen