Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

De eerste plaatjes van de Motorola Edge 30 Pro zijn uitgelekt. Daarop zien we een smartphone met drie camera’s, een punch-hole en een blauwe of grijze behuizing. Het design komt overigens wel heel bekend voor. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

De afbeeldingen zijn online gezet door 91mobiles.com, een techsite die wel vaker nog niet gepresenteerde mobiele telefoons publiceert.

Rebranding

Geruchten over de Motorola Edge 30 Pro -ook wel bekend als de Motorola Frontier- doen al een tijdje de ronde op internet. Het belooft een high-end vlaggenschip te worden met onder meer een 200 megapixelcamera aan de achterkant. Straks meer over de specificaties. Eerst nemen we een kijkje naar het design.

Op het eerste oog zien de gelekte plaatjes er niet heel bijzonder uit. Een smartphone met drie camera’s aan de achterzijde en een kleine inkeping voorop voor de selfiecamera. Dertien in een dozijn, ben je waarschijnlijk geneigd te denken.

Maar er speelt meer. Aanvankelijk dachten we dat de Motorola Edge 30 Pro een nieuw toestel in het assortiment van Motorola zou zijn. Onlangs vernamen we dat het vlaggenschip in werkelijkheid een rebranding van de Motorola Edge X30 is. Dit toestel werd in december gelanceerd in China. De gelekte foto’s bevestigen dit: ze lijken als twee druppels water op de Edge X30.

Vingerafdrukscanner verplaatst?

Toch zijn er kleine, subtiele verschillen. Zo is de Motorola Edge X30 enkel verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. Op de kiekjes is de vermeende Motorola Edge 30 Pro te zien met een blauwgekleurde behuizing. Wellicht lanceert Motorola het vlaggenschip in meerdere kleuren voor de internationale markt.

Eerder hoorden we geruchten over een optische vingerafdrukscanner onder het beeldscherm. De Motorola Edge X30 heeft deze scanner aan de zijkant van het toestel. Of de Amerikaanse smartphonemaker heeft de sensor verplaatst, of Motorola brengt toch twee verschillende toestellen uit. Hoe het ook zij, een nieuw vlaggenschip is in aantocht, en dat is altijd iets om naar uit te kijken.

Motorola Edge 30 Pro

Krijgt de Motorola Edge 30 Pro een 200 megapixelcamera?

Als de Motorola Edge 30 Pro inderdaad een andere naam is voor de Motorola Edge X30, dan zijn de belangrijkste specificaties bekend. In China heeft het toestel een OLED-display dat 6.7 inch in doorsnee is en 1080 bij 2400 pixels telt. Tevens heeft het scherm een verversingssnelheid van 144 hertz en ondersteunt het HDR10+ voor haarscherpe contrasten.

Achterop krijgt het vlaggenschip zoals gezegd drie camera’s. De primaire camera van de Motorola Edge X30 heeft een resolutie van 50 megapixels. De Motorola Edge 30 Pro is volgens het geruchtencircuit uitgerust met een 200 megapixelcamera. Mogelijk verschillen de camera’s van de Edge 30 Pro met zijn directe voorganger. Naar verluidt hebben deze een resolutie van respectievelijk 50 en 12 megapixels. Bij de Edge X30 zijn dat een 50 megapixel groothoeklens en een 2 megapixelcamera om diepte vast te leggen.

Verder is de Motorola Edge 30 Pro voorzien van een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 octa-core processor, Adreno 730 GPU, 8 GB of 12 GB aan werkgeheugen, een opslagcapaciteit van 128 GB of 256 GB (afhankelijk van de uitvoering) en 5.000 mAh batterij met ondersteuning voor snelladen. Volgens de laatste berichten onthult Motorola later deze maand de Motorola Edge 30 Pro.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen