Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Aan het begin van 2017 vindt één van de grootste elektronica beurzen plaats, CES 2017. Traditioneel op CES worden de beste innovatie prijzen uitgereikt. De volgende gadgets en smartphones zijn kanshebbers

Ieder jaar vinden er weer grote innovaties plaats. Het jaar 2016 was voor smartphones bijvoorbeeld een zeer interessant jaar. Aan de ene kant zag je smartphone het heet onder de voeten werd. De Samsung Galaxy Note 7 was misschien wel een CES 2017 winnaar geweest, ware het niet dat het toestel zichzelf uit de race haalde. De smartphone vloog iets te vaak in de brand. Lenovo liet zich in 2016 van zijn meest innovatieve kant zien in de smartphone wereld en is vaak genomineerd. CES heeft dertig apparaten, gadgets en laptops genomineerd voor de beste innovatie prijs CES 2017. Wij bespreken er een paar.

EyeQue Personal Vision Tracker

EyeQue Corporation is een Kickstart onderneming dat het zeer goed doet. Het bedrijf wil 25.000 dollar ophalen voor hun Vision Tracker en de teller staat al over de 67.000. EyeQue inspireert mensen om te leren over de zorg voor hun ogen. Het bedrijf heeft hiervoor een betaalbare en accurate visietests ontwikkeld. Op basis van de revolutionaire gepatenteerde technologie stelt EyeQue velen in de gelegenheid om hun ogen te testen. Zo kun je je zicht corrigeren zonder tussenkomst van dure opticiens. De oogtest zal miljarden mensen over de hele wereld toegang geven tot een eenvoudige oplossing tegen lage kosten.

De EyeQue Personal Vision Tracker bevestig je eenvoudig op je smartphone (iOS, Android). De state-of-the-art meting vind in je eigen huis plaats en je bestelt vervolgens de juiste bril online. De super handige techniek is zeker op CES 2017 te vinden. Men roemt het apparaat om zijn lage kosten en prettige manier van oogmetingen.

Lenovo Phab 2 Pro

Een van de grote innovaties in smartphone land is augmented reality. Zowel augmented reality (AR) en virtual reality (VR) zijn de toekomst. Lenovo heeft het startsein gegeven voor de AR techniek binnen de smartphones. De Lenovo Phab 2 Pro ondersteunt de Tango techniek van Google. Tango is een AR techniek die het mogelijk maakt om ruimtes volledig in alle dimensies op te nemen. Vervolgens kun je beelden van bijvoorbeeld een woonkamer maken. In dat beeld projecteert de Phab 2 Pro objecten alsof ze daar staan. Een techniek die misschien wel voor onschatbare waarde zal zijn voor de meubelboulevards.

Lenovo Phab 2 Pro Cameras

CES roemt het toestel omdat het de Tango techniek beschikbaar maakt voor de consument. Het toestel heeft daarnaast een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. De phablet heeft een forse 6,4-inch Quad-HD beeldscherm en wordt aangedreven door de Snapdragon 652 processor met 4 GB aan werkgeheugen. Een snel toestel dat multi-tasken uitstekend aan kan. De smartphone is nu ook in Nederland beschikbaar. Men verwacht in 2017 ook van andere fabrikanten smartphones die Tango ondersteunen.

Moto Mods

Hoewel de Motorola Moto Z zelf ook genomineerd is in de categorie beste smartphones van 2016, zijn het de Moto Mods die kans maken op de beste innovatie award. De Mods transformeren je smartphone in een handomdraai. Dankzij de Mods verleng je accuduur, maakt je een JBL boombox, creëer je een bijna professionele camera of projecteer je alles vanaf je smartphone op een groot scherm. Lenovo heeft bij de lancering van de Moto Z de Mods ontwikkeling gestimuleerd met een prijs van 1 miljoen dollar. De Moto Mods worden geroemd om hun eenvoudige ´snap on´ systeem en praktische manier van gebruik. Je hoeft de Moto Z namelijk niet opnieuw op te starten, als je een Mod koppelt. Het ligt in de verwachting dat Lenovo met een prijs eindigt tijdens CES 2017 dankzij de vele nominaties.

Moto Z Mod

Papieren vliegtuig VR Drone

Weet je het nog? Heel vroeger toen je leerde om papieren vliegtuigjes te maken. Weken lang wilde je de beste vliegtuigen vouwen om maar zo ver mogelijk te komen. Sommigen van ons hebben met deze kunst menig leraar het leven zuur gemaakt. Vanaf volgend jaar kun je de vlucht live volgen en zelfs verlengen.

PowerUp FPV laat je de vlucht van een papieren vliegtuig ervaren alsof je in de cockpit zit. Je eigen papieren vliegtuig creatie koppel je aan de PowerUp FPV drone. Vervolgens genereert het vliegtuigje live video-stream op de kartonnen VR Viewer. Op die manier zie je wat jouw vliegtuig ziet en je kunt het toestel controleren met intuïtieve bewegingen van je hoofd. De techniek is niet goedkoop. De PowerUp FPV paper Airplane VR drone is te koop vanaf 203 euro. Een model dat je via je smartphone bestuurt is op Amazone voor 50 dollar te koop.

Swiftpoint Z – beste gaming muis

Een muis die door sommigen de beste game muis ter wereld wordt genoemd. De Swiftpoint Z is in ieder geval een totaal andere muis dan dat je gewend bent. Het is de eerste muis die met je computer communiceert op een preciezere, snellere en meer intuïtieve manier. Naast klikken kun je de muis ook draaien, kantelen en rollen. Je ervaart een geheel nieuwe manier van klikken op de knoppen. De Swiftpoint Z voelt namelijk aan hoe hard je klikt en door variabele snelheid of kracht kun je verschillende opdrachten geven. De muis voelt aan wanneer het op tafel ligt, in de lucht zweeft en of je de muis kantelt. Zo kun je bijvoorbeeld op een totaal andere manier vliegen of zelfs je wapen herladen.

Mark Campbell van Overclock3d zegt het volgende over de The Z: “The Swiftpoint Z is here, and now mouse makers the world over have a lot of catching up to do.” Campbell zegt hiermee dat Swiftpoint alle andere muismaker ver voor is. Luister en kijk naar het verhaal van Gant Odgers, Uitvinder en Swiftpoint CEO.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen