Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Wij mensen zijn zeer slimme wezens en we maken het leven voor onszelf graag gemakkelijk. De toekomst zal daarom ook vol zitten met slimme wearables die ons leven een stuk eenvoudiger en vooral leuker maken.

De volgende wearables zullen onze toekomst positief veranderen. Van slimme volgsystemen tot een bijzondere samenwerking van een kledingmerk en techgigant.

VR thema park, The Void

Voor de echte gamer zijn er straks geen dromen meer door de themaparken van The Void. Je kunt The Void al ervaring in New York. Daar werd ´Ghostbusters: Dimension´ in juli 2016 geopend voor het publiek in Madame Tussauds te New York. De mannen achter The Void willen de wereld veroveren met VOID Experience Centers (VEC) in de hele wereld.

Hoe werkt The Void

The Void is een 4D wereld die je volledig ervaart. Het wordt mogelijk gemaakt door Rapture hardware, fysieke sets, real-time interactieve effecten en virtuele realiteit. Samen dompelen ze de zintuiglijke beleving onder en beleef je een totaal andere wereld. Je wordt voorzien van een soort VR bril en een vest met 22 haptische feedback punten en natuurlijk een pistool. Daarmee ga je op pad in je nieuwe wereld en wandel je door ruimtes die speciaal voor de games zijn gemaakt. Je kunt het een klein beetje vergelijken met lasergamen. Deze ruimte is echter speciaal gebouwd voor de 4D ervaringen en volledig digitaal in kaart gebracht.

Xmetrics

Xmetrics is een slimme wearable voor de ambitieuze zwemmer. Achter op het hoofd maak je de tracker vast aan je zwembril. Zodra het apparaat water raakt begint het met meten. Je hoeft zelf niets meer in te drukken en je prestaties worden dus optimaal geregistreerd. De wearable meet vervolgens onder andere jouw tijd per baantje, het aantal slagen, de kwaliteit van je draai en het aantal gezwommen meters. Xmetrics houdt je via speakertje real time op de hoogte van je prestaties.

Xmetrics

Xmetrics is in 2014 gestart met een crowdfunding via Indiegogo. Eerder al verzekerde het bedrijf dankzij enkel investeerders de komst van zijn wearables. Het is een virtuele zwemcoach en in 2016 heeft de Italiaanse startup twee trackers in de markt gebracht. Eén voor amateurs en één voor de professionele zwemmer.

Het bedrijf heeft al plannen voor meer trackers. Je koopt ze via de website van Xmetrics en voor de Xmetrics FIT betaal je 199,99 euro en de Xmetrics PRO kost 299,99.

Mis nooit meer een gesprek dankzij je ring

Wearables RinglySlimme horloges worden met veel bombarie gelanceerd. Pas nog zagen we de tweede serie van de Apple Watch groots gepresenteerd.

Volgens Mercando d’Avignon, CEO van Ringly, kan het kleiner, met slimme sierraden. Ringly maakt slimme sieraden en is klaar om de markt te bestormen in 2016. Ringly richt zich op de 25 tot 35 jaar oude professionele vrouwen in Amerika. Het merk is ook te koop in Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada en Japan en doet het daar zeer goed. De ring kun je verbinden met je smartphone en dan kan je zelf bepalen hoe de ring je attendeert op meldingen. Ze zijn te koop voor 195,- dollar.

De slimme sieraden startup is opgericht in 2013 en heeft recent nog een investering veilig gesteld van circa 4,4 miljoen euro. Het lijkt er dus op dat we veel meer gaan zien van deze slimme sieraden van Ringly.

https://youtu.be/ukI0dSFUM3w

Voordelige Wearables

Nu de markt van wearables al enige jaren bestaat, zijn de kinderziektes in de designs en functionaliteit opgelost. Het is nu de prijs van bijvoorbeeld de smartwatch die langzaam maar zeker moet worden aangepakt. Het Chinese merk Xiaomi heeft bijvoorbeeld aangetoond dat de fitness-tracking ook goedkoper kan. Terwijl Apple en Tag het uitvechten in de top, verwachten we zeker meer fabrikanten die gaan strijden om de budgetmarkt. De Amazfit Watch draait niet op Android Wear maar de horloge is te koop voor circa 105,- euro. In Nederland kun je bijvoorbeeld de WiMate van Wiko kopen, een smartwatch met een adviesprijs van 99,- euro.

Wearables Xiaomi Watch

Tech Tats, onzichtbare wearables

Tegenwoordig stopt het niet bij wearables die je om je vinger of pols doet. Tech Tats zijn biowearables en bindt draagbare technologie niet langer meer vast aan de pols van de gebruiker. Je kunt straks ook wearables in de vorm van een tatoeage aanbrengen.

Chaotic Moon ontwikkelt Tech Tats. Het zijn tijdelijke tatoeages van biosensoren op je huid die allerlei informatie verzamelen. In theorie kun je betalen via de tech tatoeages. Op de tatoeage bevindt zich een ATiny85 microcontroller die gegevens ontvangt van temperatuursensoren via een elektrisch geleidende verf. Je kunt ze in tegenstelling tot fitness-trackers ook op andere plaatsen dan de pols zetten. Ze kunnen worden gebruikt om bijvoorbeeld vitale functies van een kind te controleren na een operatie of fitness tracking.

Project Jacquard

Spreek je over slimme kleding dan is er geen beter voorbeeld dan de samenwerking tussen Levi’s en Google. Jaren na de aankondiging van de Jacquard samenwerking, werd in mei van dit jaar het eerste product getoond. De twee bekende bedrijven onthulde het eerste stuk kleding gevoed met Jacquard Google-technologie: een Levi’s trucker jas. De jas is speciaal gemaakt voor fietsers. In het spijkerjack zitten geleidende vezels die je nauwelijks kunt waarnemen. Met tikken of vegen op het oppervlakte voor een reeks opdrachten. Je kunt zo via je jas Google Maps oproepen of dat belangrijke telefoontje aannemen.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen