Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Google staat mogelijk op het punt om nieuwe tablets aan zijn assortiment toe te voegen. Het Amerikaanse technologiebedrijf heeft diverse vacatures online staan waar werknemers zich met ‘Android Tablets’ gaan bezighouden. Daarnaast staat een oudgediende op de loonlijst van het bedrijf.

Het gaat om Rich Miner, een van de bedenkers en ontwikkelaars van het Android-besturingssysteem van het eerste uur. Naast Andy Rubin wordt hij als een van de geestelijk vaders van Android beschouwt. JR Raphael van Computerworld ontdekte dat Miner sinds vorig jaar maart bij Google in dienst is. Op zijn LinkedIn-profiel staat dat hij Chief Technology Officer (CTO) is op de afdeling Android Tablets. Daarvoor werkte hij aan een onderwijsproject. Nu is hij dus belast met de ontwikkeling van Android-tablets.

Google zoekt volop nieuwe medewerkers voor Android-tablets

Dat is niet de enige aanwijzing dat Google meer met Android-tablets wil gaan doen. 9to5Google ontdekte dat het techbedrijf nog veel meer vacatures open heeft staan. Zo zoekt Google onder meer een Senior Engineering Manager voor Android Tablet App Experience, een Director of Product Management Android Tablets en een Vice President Product Management Android Tablets.

Je neemt niet zoveel mensen aan die zich met één product bezighouden als je geen serieuze plannen hebt om nieuwe Android-tablets op de markt te brengen. Zo staat in één van de vacatures het volgende:

“Wij geloven dat de toekomst van computergebruik verschuift naar krachtigere en capabelere tablets. We werken aan het volgende hoofdstuk van computergebruik en -invoer door naadloze ondersteuning voor al onze platforms en gebruikservaringen te introduceren die nieuwe en betere manieren ontsluiten om productief en creatief te zijn.”

Bovenstaande omschrijving spreekt boekdelen: Google gelooft in de tablet als productiviteitsmachine en wil zijn tabletdivisie nieuw leven in blazen. Uit de vacatureomschrijving van Director of Product Management blijkt dat Google hiervoor nauw wil samenwerking met fabrikanten van Android-tablets, zoals Samsung en Lenovo.

Google-tablets geen daverend succes

Google is geen vreemde op de tabletmarkt. In september 2015 lanceerde het bedrijf de Google Pixel C, waar de letter -C stond voor convertible. En eind 2018 maakten we kennis met de Google Pixel Slate. Eerstgenoemde was aanvankelijk uitgerust met Android 6.0 Marshmallow, maar kreeg door de jaren heem diverse upgrades tot Android 8.1 Oreo. De Google Pixel Slate draaide van meet-af-aan op Chrome OS.

Beide tablets werden niet van harte ontvangen door het grote publiek. Het besturingssysteem kon niet goed overweg met het grote scherm en de software had last van tal van bugs. Ook waren gebruikers niet te spreken over de hardware, waardoor de tablets regelmatig crashte. De gerenommeerde techjournalist Walt Mossberg noemde de Pixel C “een les in wat Google niet moet doen als het probeert zijn eigen hard- en software te integreren”.

Vanwege de vele kritische reacties besloot Google in 2019 om twee niet-verschenen tablets te annuleren en zich te focussen op de Pixelbook Go met Chrome OS. Deze convertible is overigens nooit in ons land verschenen.

De eerstvolgende Android-tablet die we kunnen verwachten, is de Samsung Galaxy Tab S8.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen