Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Later dit jaar onthult Google zijn eerste opvouwbare telefoon. De laatste tijd hebben we diverse namen van het toestel voorbij zien komen, waaronder Google Pixel Fold en meer recentelijk de Google Pixel Notepad. Voor het eerst horen we geruchten over de adviesprijs van de foldable. Aan de smartphone hangt naar verluidt een prijskaartje van 1.400 dollar.

Dat schrijft het doorgaans goed ingelichte 9to5Google.com. Ingewijden die bekend zijn met Googles plannen hebben de adviesprijs bevestigd tegenover de redactie.

Google Pixel Notepad, Googles eerste foldable

Google werkt al enige tijd aan een opvouwbare mobiele telefoon. Vorig jaar dook de naam Google Passport voor het eerst op in online benchmarks. Enige hoop op een tijdige lancering verdween als sneeuw voor de zon toen het gerucht opdook dat de zoekmachinegigant onderdelen voor het toestel had geannuleerd.

Even later verscheen de naam Google Pipit op het internet. Volgens Geekbench zou dit toestel draaien op Android 12L, een besturingssysteem dat speciaal ontwikkeld is voor foldables. Smartphoneliefhebbers durfden weer opnieuw te dromen van een opvouwbare Pixel-telefoon. De codenaam Google Pipit is inmiddels vervangen door een alternatief: Google Pixel Notepad.

Specificaties Google Pixel Notepad

De afgelopen weken hebben we verschillende geruchten gehoord over de opvouwbare Pixel-telefoon. Volgens deze geluiden lijkt de Pixel Notepad qua vormgeving op de Oppo Find N. Dat betekent dat hij, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Z Fold 3, een breder en minder langwerpig beeldscherm heeft als je hem openvouwt. In gesloten vorm is deze 6.2 inch in doorsnee. Opengevouwen heeft het scherm een beelddiagonaal van 7.6 inch.

Verder bereiken ons berichten over een Google Tensor processor. Dezelfde chipset, ontwikkeld door Google zelf, gebruikt het Amerikaanse techbedrijf momenteel in de Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro. In tegenstelling tot de Pixel 6 Pro krijgt de Pixel Notepad naar verluidt niet dezelfde 50 megapixelcamera. In plaats daarvan kiest Google voor de 12.2 megapixelcamera, die het bedrijf sinds de introductie van de Pixel 3 gebruikt.

Daarnaast krijgt de foldable een tweede camera aan de achterzijde: een 12 megapixelcamera met ultragroothoeklens. Voorop prijkt een selfiecamera met een resolutie van 8 megapixels.

‘Google Pixel Notepad gaat 1.400 dollar kosten’

Wat gaat dit moois allemaal kosten? Meerdere bronnen binnen Google, die anoniem wensen te blijven, zeggen tegenover 9to5Google.com dat Google een scherpe prijs hanteert. Volgens ingewijden krijgt de Google Pixel Notepad een prijskaartje van 1.400 dollar. Een Europese prijs wordt niet genoemd.

Qua prijsniveau zit hij precies tussen de Samsung Galaxy S21 Ultra en de Samsung Galaxy Z Fold 3, die een adviesprijs van respectievelijk 1.129 euro en 1.659 euro hebben. Het is duidelijk dat Google met het vlaggenschip de strijd aangaat met de grootste smartphoneproducent ter wereld.

Presentatie Pixel Notepad in mei?

Wanneer we de Google Pixel Notepad kunnen verwachten, is onbekend. Volgens het geruchtencircuit gaat de techgigant tijdens Google I/O één of meerdere telefoons onthullen. Het toestel dat nu volop in de spotlights staat, is de Google Pixel 6a. Het zou niet vreemd zijn als Google naast deze middenklasser ook een high-end toestel presenteert. Het evenement staat in de planning voor eind mei. Dat betekent dat we nog wel even te gaan hebben voordat we de Pixel Notepad eventueel mogen verwelkomen. In de tussentijd zullen we gegarandeerd nog getrakteerd worden op meerdere leaks. Pocketinfo.nl houdt jullie daarvan op de hoogte.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen