René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

De betaalbare Oppo Find X5 Lite komt eraan. Een smartphone met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding, dat gelijktijdig met zijn duurdere broers Find X5 en X5 Pro werd aangekondigd. De Oppo Find X5 Lite is niet een volledig nieuwe smartphone, maar grotendeels dezelfde als de Reno7 5G. Hierdoor lijkt de hardware op die van de X5-serie, maar heeft hij het ontwerp van een andere serie.

Kenmerken van de Oppo Find X5 Lite

Het Lite-model heeft in principe dezelfde afmetingen als de X5, maar het scherm is kleiner met 6,43” (vs. 6,55”). Met een verversingssnelheid van 90 Hz is de Oppo Find X5 Lite erg geschikt voor games. Hoe hoger je verversingssnelheid, hoe vloeiender de beelden namelijk verlopen. En dat is iets wat met name de gamende doelgroep erg zal aanspreken.

Bang voor krassen op het scherm? Met de Oppo Find X5 Lite hoef je je daar geen zorgen over te maken. Het scherm wordt beschermd door Gorilla Glass 5. Er is alleen geen officiële IP-classificatie voor stof- of waterbestendigheid.

De telefoon wordt aangedreven door de Dimensity 900, een middenklasse 6 nm-chipset. De processor is gekoppeld aan 8 GB RAM geheugen en voorzien van 256 GB opslagruimte. Dat is voor de gemiddelde Nederlander meer dan voldoende. In tegenstelling tot zijn broers en zussen heeft dit model een microSD-slot voor eenvoudige uitbreiding. En er is ook een 3,5 mm koptelefoonaansluiting.

Camera specificaties van de Oppo Find X5 Lite

De Find X5 Lite krijgt in plaats van een dual camera, een geavanceerde 64 MP hoofdcamera, plus een 8 MP ultragroothoek (119°) en een 2 MP macro. De selfiecamera heeft een 32 MP-sensor en een lens met 85° FoV.

Ben je benieuwd naar de filmmogelijkheden? Met de Oppo Find X5 Lite maak je de mooiste opnames in 4K kwaliteit. Ook is de smartphone voorzien van een geavanceerde Night-Modus, waardoor je dus uitstekend kan filmen in het donker.

Accu en accuduur

De 4.500 mAh-batterij van de telefoon is kleiner dan zijn broers en zussen, maar hij is even groot als de X3 Pro van vorig jaar. En met 65 W opladen heb je met 31 minuten je smartphone weer volledig opgeladen. Daarna kan je minstens een dag weer met je smartphone aan de slag. Vind je 31 minuten te lang? 5 minuten laden is goed genoeg om er weer 2 uur tegenaan te kunnen. Dit moet alleen wel bedraad gebeuren. De Oppo Find X5 Lite beschikt namelijk niet over een draadloos oplaadfunctie.

Waar kan je de Oppo Find X5 Lite bestellen?

Misschien is de Oppo Find X5 Lite geen alternatief voor de Galaxy S22, maar in zijn prijsklasse is er geen betere. De Oppo Find X5 Lite is binnenkort verkrijgbaar voor een prijs van € 480 en via nagenoeg alle providers, waaronder Ben, Tele2 en T-Mobile te bestellen.

René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

Gerelateerde artikelen