Wordt het nu écht tijd voor een nieuwe smartphone?

Ga naar Telefoon.nl en vind vandaag nog jouw deal!

René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

Heb jij een Google 6 Pro en erger jij je geel en blauw dat je het vlaggenschip niet met je gezicht kunt ontgrendelen? Dan heeft Pocketinfo.nl goed nieuws voor je. Google werkt naar verluidt aan een update waar deze feature bij is inbegrepen. Meer weten? Lees dan snel verder.

De Google Pixel 6 Pro is alweer enigszins op leeftijd. Het topmodel werd vorig jaar oktober, samen met de Google Pixel 6, gepresenteerd. In Nederland is het toestel nooit officieel uitgebracht, maar dankzij de grijze import is hij wel degelijk in ons land te koop. Je betaalt er dan alleen wat meer voor. Bij de introductie ging het vlaggenschip over de toonbank vanaf 1.049 euro. Als je goed zoekt haal je hem vanaf nu in huis voor iets meer dan 900 euro.

Promotiemateriaal bevatte aanwijzing voor gezichtsontgrendeling

Een 6.71 inch AMOLED-display, een Google Tensor octa-core processor die geklokt is op 2,8 GHz, triple camera setup en 5000 mAh batterij met 30 watt fast charging. De Google Pixel 6 Pro is van alle markten thuis. Op het gebied van beveiliging is hij standaard goed uitgerust: naast een pincode, wachtwoord of tekenpatroon heeft hij tevens een optische vingerafdruksensor.

De selfiecamera aan de voorzijde doet helaas geen dienst als ontgrendelingsmechanisme. Dat wil zeggen, nog niet. Nog vóór de lancering vorig jaar oktober werd er door Britse en Duitse retailers al gesproken over gezichtsontgrendeling. Ze hadden zelfs promotiemateriaal voor face unlock. Vlak nadat de online verkopers hierover berichtten, verwijderde Google iedere verwijzing naar gezichtsontgrendeling.

Hij zag als eerste gezichtsontgrendeling

De teleurstelling was dan ook groot onder liefhebbers toen deze feature ontbrak op de Google Pixel 6 Pro bij lancering. Mogelijk hebben wij goed nieuws voor jullie: er is een kans dat je op korte termijn alsnog de optie voor gezichtsontgrendeling krijgt.

Een Redditor heeft een screenshot online gezet waarin te zien is dat hij face unlock kon instellen. Dit ontgrendelingsmechanisme zag hij in beeld verschijnen toen hij zijn Pixel 6 Pro voor het eerst aanzette. Toen hij echter deze optie selecteerde, gebeurde er niets. Hij vond ‘m ook niet terug bij de beveiligingsinstellingen.

Waardoor deze optie spontaan zichtbaar was bij het installatieproces, is onduidelijk. De foto van de Redditor spreekt in ieder geval boekdelen.

‘Software-update brengt gezichtsontgrendeling naar Pixel 6 Pro’

9to5Google kreeg hier lucht van en dook in de broncode van Android 12. Na wat speurwerk stuitte de redactie op een aantal coderegels die er mogelijk op wijzen dat de Pixel 6 Pro op korte termijn gezichtsontgrendeling krijgt. Bij de ‘biometrics unlock’ features staat meerdere malen duidelijk de optie Face (gezicht).

Gezichtsontgrendeling op de Google Pixel 6 Pro is dus hoogstwaarschijnlijk geen fabeltje. Mogelijk wordt deze optie vroeg of laat via een software-update uitgerold. Over het wanneer kunnen we jammer genoeg niets zeggen.

De Pixel 4 was Googles eerste smartphone met gezichtsontgrendeling. Dat beviel de zoekreus kennelijk niet goed: diens opvolger had geen face unlock.

René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

Gerelateerde artikelen