Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Ben je fan van Google’s besturingssysteem Android, maar irriteer je je altijd dat je zoveel standaard apps erop geïnstalleerd krijg van de fabrikant? De meeste fabrikanten, zoals Samsung en Motorola bouwen een mooie, intuïtieve eigen schil om het besturingssysteem, waardoor ze het meer naar hun eigen hand kunnen zetten. Ook zetten ze er dan automatisch voor het gemak een aantal apps op die je leven volgens hen een stuk makkelijker maakt. Allemaal leuk natuurlijk, maar dit alles zorgt ervoor dat er weinig over blijft van je opslaggeheugen. De kenner weet dan dat ze het beste terecht kunnen bij een smartphone van Google zelf. De Pixel 6 is de 6e generatie smartphones van Google en heeft alles in huis wat een high-end smartphone moet hebben. Behalve het extreem peperdure prijskaartje. Nieuwsgierig? In dit artikel lees je alles over de ins en outs van de Pixel 6.
De Pixel 6-serie is een van de meest verwachte apparaten van Google die dit jaar zijn gelanceerd. Net als bij Apple zijn er hele volkstammen die ieder jaar uitkijken en smachten naar de nieuwste perspresentatie van hun favoriete smartphonemerk. Tijdens Google’s laatste persevenement werd alles over de Pixel 6 bekendgemaakt. We hebben het toestel kunnen bekijken, weten de (Amerikaanse) prijzen, specificaties en wanneer we de smartphone kunnen bewonderen in de winkels. In Nederland duurt het nog wel even voor we hem kunnen kopen. De verwachting is aan het eind van dit jaar. En hoewel de lage prijs in Amerika slechts 599 dollar zal zijn, moeten wij er in Nederland waarschijnlijk € 799,00 voor gaan betalen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Pixel is nu beschikbaar voor pre-order, met leveringen gepland voor november. Ons land zal mogelijk nog wat langer moeten wachten. Maar als we naar de prijs gaan, zoals eerder vermeld, begint Pixel 6 bij $ 599 (€ 799 in Nederland) voor de 128 GB-versie en is deze ook beschikbaar in een 256 GB-versie. De Google Pixel 6 Pro komt gelijktijdig uit en zal in ons land € 1049 gaan kosten.

Kleuren

De Google Pixel 6 is straks verkrijgbaar in drie kleuren: Sorta Seafoam, Stormy Black en Kinda Coral, en ze hebben allemaal een matzwarte aluminium rail.

kleuren van de Google Pixel 6

Kinda Coral heeft een roodachtige band aan de bovenkant, terwijl de rest van de achterkant lichtoranje is. Sorta Seafoam heeft een geelachtig bovengedeelte met een pastelgroene tint die de resterende meerderheid bedekt, terwijl de Stormy Black-kleurstelling een lichtgrijze bovenkant heeft met een zwart/donkergrijze achterkant voor de rest van de telefoon. Zie de soorten hierboven.

 

Specificaties

Maar wat krijg je dan zoal voor fraaie specificaties? We zullen de belangrijkste eigenschappen van de Pixel 6 even voor je opsommen:

  • Allereerst het scherm: een 6.4 inch FHD + OLED scherm met ververssingsnelheid van 90 Hz.
  • Aan de voorkant vinden we een 8 MP camera met focussensor die een gezichtsveld van 84 graden op zich kan nemen.
  • En aan de achterkant bevindt zich een opstelling met twee camera’s, bestaande uit een 50 MP brede camera en 12 MP Ultrawide. De Ultrawide camera zorgt voor een gezichtsveld van 114 graden. En dat is best veel.
  • De Pixel 6 maakt gebruik van de Tensor-processor van Google die een groot aantal nieuwe op AI gebaseerde camerafuncties beschikbaar stelt. Een mooi voorbeeld hiervan is de Magic Eraser, dat ongewenste objecten uit een afbeelding kan verwijderen. Om een ​​beetje inzicht te geven in video-opnames, kan de achteruitrijcamera 4K-beelden opnemen met 60 frames per seconde, terwijl de voorkant beperkt is tot 1080p bij 30 frames per seconde.
  • Voor de veiligheid gebruikt Google eindelijk een in-display vingerafdrukscanner en bundelt het de Titan M2-co-processor om uw gegevens te versleutelen.

En tot slot, alle hardware wordt gevoed door een 4614mAh-cel die 30 W snel kan opladen. In de praktijk komt het erop neet dat je 50% van je accu kunt opladen in slechts 30 minuten tijd. Het ondersteunt ook draadloos opladen via de Qi-standaard, opladers van derden kunnen 12 W bereiken, terwijl de Pixel Stand 21 W kan gebruiken.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen