Als de geruchten kloppen zou Google nu aan het werk zijn om een tablet op de markt te brengen die binnen de bestaande Pixel-serie moet gaan vallen. Opmerkelijk is echter dat de nieuwe Pixel tablet zal gaan werken op Android, terwijl juist de rest van de Pixel serie gebaseerd is op Chrome OS. Volgens geruchten zou de tablet ook een extern toetsenbord krijgen voor een verbeterde gebruikservaring op het gebied van tablets.

Google Pixel C

Als de geruchten kloppen zal de nieuwe tablet de naam Pixel C gaan dragen en beschikt over een 10.2 inch touchscreen. Onderhuids zal er een Nvidia X1-processor terug te vinden zijn welke wordt ondersteunt door 3 GB werkgeheugen. De tablet zou zich voornamelijk moeten gaan onderscheiden door de twee externe toetsenborden die als accessoire leverbaar gaan worden. De toetsenborden zullen leverbaar worden in aluminium en de ander in leer.

Weinig bekend

Over de nieuwe Pixel C is verder erg weinig bekend. Zo ontbreken details zoals introductiedatum of adviesprijs. Vermoedelijk moet de Pixel C in november al leverbaar gaan worden, maar vooralsnog heeft Google geen introductie gepland staan omtrent een nieuwe tablet. Qua vormgeving moeten wij, volgens bronnen, wel weer kijken naar de bestaande Pixel laptops. Vooralsnog is er dus slechts weinig informatie bekend over een mogelijk nieuwe tablet die Google graag op de markt wil zetten. In ieder geval staat vast dat de Pixel C niet onder de huidige Nexus-serie zal gaan vallen en het dus een complete andere insteek gaat worden.

Paul Herps

Paul Herps

Een groot liefhebber van smartphones en tablets! Ik probeer altijd de laatste technieken uit en schrijf graag over de laatste trends op het gebied van smartphones en tablets.