René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

Happening

De van Nederlandse bodem afkomstige app Happening wil de markt van de groepsgesprekken op een slimme manier gaan veroveren. Je kunt in de app namelijk binnen een gesprek met je vrienden en familieleden niet alleen chatten en foto’s en video’s delen, maar nog veel meer. Dankzij handige en vermakelijke plugins zullen groepsgesprekken op je telefoon nooit meer hetzelfde zijn.

Handige plugins

Binnen Happening heb je de beschikking over een groot aantal verschillende plugins die beschikbaar zijn voor elk groepsgesprek. Neem bijvoorbeeld de ‘Date Picker’-plugin. Het eindeloos chatten om een geschikte datum te vinden waarop iedereen beschikbaar is, zal in Happening niet meer voorkomen. Met Date Picker kan je namelijk eenvoudig een datum prikken voor bijvoorbeeld een etentje zonder dat datumprikker.nl er aan te pas moet komen. Een ander voorbeeld is de ‘Money’-plugin waarmee ook Wiebetaaltwat voortaan in de ijskast geplaatst kan worden. Dit zijn slechts twee voorbeelden waarmee je dankzij Happening snel zaken geregeld hebt. Bovendien maken ze het gebruik van andere externe apps overbodig, vooral voor huisgenoten dankzij plugins als ‘Who’s eating’ en ‘Who’s there’.

Maar naast superhandige plugins zoals hierboven besproken, kan je binnen Happening ook veel sociale plugins vinden. Zo kan je elkaar uitdagen voor een potje schaken of kan je meer over elkaar te weten komen door het maken van polls. Speciale aandacht gaat uit naar de ‘Selfie time’-plugin. Deze plugin verzoekt iedereen om binnen een bepaalde tijdslimiet een selfie te sturen zodat groepsleden kunnen zien waar iedereen op dat moment mee bezig is.

Happening gebruiken

Het starten van een groepsgesprek in de Happening-app is een kwestie van het invoeren van een groepsnaam en het kiezen van een groepssymbool. Daarna kan je beginnen met het uitnodigen van al je vrienden en familieleden die je toe wilt voegen aan het gesprek. Je kunt personen toevoegen door middel van hun Happening-ID, via Facebook of door de groepscode door te sturen. Het groepsgesprek en alles daaromheen kan dan van start gaan!

Happening is gratis te downloaden voor zowel Android als voor iPhone en iPad.

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met AppLimited
Over de auteur: Olivier Thé, oprichter van AppLimited, is naast zijn studie aan de UvA, regelmatig bezig met het schrijven van uiteenlopende artikelen over alles wat met iPhone- en iPad-apps te maken heeft.

René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

Gerelateerde artikelen