Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Internet, we gebruiken het vrijwel allemaal in ons dagelijks leven. We internetten op en voor ons werk, maar ook in onze vrije tijd om bijvoorbeeld online te shoppen of informatie te zoeken. Internet is internet, zou je denken. Er zijn echter verschillende providers die weer allerlei abonnementen aanbieden met ieder hun eigen prijskaartje. Hoe bespaar je op jouw internet abonnement? Je leest het hier.

Hoe bespaar je op jouw internet abonnement?

Zoals al eerder gezegd zijn er vele providers met ieder hun eigen internet abonnementen. Zelfs kun je kiezen uit vele internetsnelheden. Wij kunnen ons voorstellen dat dit alles nogal veel om het lijf heeft. Jij wilt natuurlijk het internet abonnement dat het beste bij jou past. Wat kies je dan? De beste manier om te weten welk internetabonnement bij jou past is internet vergelijken. Er zijn verschillende websites om dit te doen. Vul in wat jouw wensen en internetgebruik zijn en er komt een lijstje uitgerold met de abonnementen die bij jou passen. Een internetabonnement moet natuurlijk wel goedkoop zijn, maar een te lage internetsnelheid wil je ook niet. Op de vergelijkingswebsites wordt duidelijk uitgelegd wat het abonnement inhoudt, of het geschikt is voor mensen die thuiswerken of willen internetten in hun vrije tijd. Als jij veel vanuit huis werkt wil je natuurlijk wel supersnel en stabiel internet.

Kabel of glasvezel?

Als jij jouw internet abonnement gaat vergelijken is het belangrijk om te weten of je ‘gewoon’ kabelinternet wilt of glasvezel. Je denkt misschien dat glasvezel duurder is dan kabel internet. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Het hangt ook deels van de provider af en van de internetsnelheid. Glasvezel is sneller dan ‘gewoon’ kabel internet. Dit komt omdat de internetsignalen bij glasvezel worden doorgegeven door kabels van zeer heldere glasvezels door middel van licht. De internetsignalen worden dus met de snelheid van het licht doorgegeven. Dit maakt jouw internetverbinding sowieso dus sneller. Daar komt nog eens bij dat heel veel providers glasvezel aanbieden en dat coaxkabel of koperkabel aansluitingen veel minder vaak voorkomen. Kabel internet is echter nog wel beschikbaar.

Welk internet voor thuiswerkers?

Werk jij veel of volledig vanuit huis? Dan wil je natuurlijk snel en stabiel internet. Hoeveel MB’s per seconde je nodig hebt hangt van jouw situatie af. Ben jij alleenstaand of de enige die thuiswerkt, dan heb je in principe aan 50MB per seconde al genoeg. Werken jij en jouw partner bijvoorbeeld allebei thuis, kies dan voor 100 MB per seconde. Heb je daarbij ook nog gamende kinderen? Neem dan een internet abonnement van 200 MB per seconde. Ook dat kun je aangeven op de vergelijkingssite. Zo weet jij precies waar je aan toe bent.

De voordelen van internet vergelijken

Als je wilt internetten, is het verstandig om pakketten te vergelijken. Internet vergelijken heeft een groot voordeel. Door providers, abonnementen en prijzen te vergelijken kies jij precies het abonnement dat bij jou past als het gaat om de provider, het soort internet (kabel of glasvezel) en natuurlijk de prijs. Kies voor extra goedkoop internet of juist wat duurder met wat extra mogelijkheden.

 

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen