Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

In een dynamische en voortdurend evoluerende markt zoals cryptocurrency, is de toekomst erg onzeker. Veel crypto-experts denken dat de komende jaren erg veelbelovend zullen zijn, met talrijke technologische, economische en zelfs sociale veranderingen.

Het is een feit dat cryptocurrencies en de onderliggende blockchaintechnologie de mogelijkheid hebben om niet alleen de financiële en beleggingswereld te transformeren, maar ook de manier waarop mensen wereldwijd geld verdienen, sparen, investeren en versturen.  

In dit artikel gaan we dieper in op enkele mogelijke trends en scenario’s voor de toekomst van crypto.

1. Bredere aanvaarding

In de nabije toekomst is het zeer waarschijnlijk dat cryptomunten een veel bredere aanvaarding zullen krijgen bij het grootste deel van de bevolking. Momenteel gebruikt of belegt ongeveer 10% tot 15% van de Nederlanders in crypto en dit percentage stijgt elk jaar.

Momenteel worden cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum vooral gezien als volatiele en speculatieve beleggingsproducten, maar naarmate de technologie volwassen wordt en regelgevende kaders duidelijker worden, zullen meer bedrijven en consumenten crypto gebruiken voor dagelijkse transacties.

Zoals Jan Jaap Bolkesteijn van CryptoNews aangeeft, is het momenteel niet gemakkelijk om accuraat te bepalen welke crypto gaat stijgen vandaag omdat er zoveel verschillende munten zijn. Maar als je naar de onderliggende waarde en het nut van een cryptomunt kijkt, kan je al met meer zekerheid aangeven welke het binnen 10 jaar tijd nog steeds goed zal doen.

Grote bedrijven zoals Tesla en PayPal hebben daarnaast al stappen gezet in de richting van het accepteren van crypto, en deze trend zal zich naar verwachting doorzetten, ook in Nederland.

2. Technologische innovaties

Technologie evolueert aan een razendsnel tempo. Ook blockchain, de onderliggende basis van crypto, zal ongetwijfeld blijven groeien in manieren die we wellicht nu nog niet kunnen voorspellen. Ongetwijfeld zullen er nieuwe toepassingen ontstaan.

Smart contracts, zelfuitvoerende contracten zijn met de voorwaarden van de overeenkomst direct in code geschreven, zullen vrijwel zeker wijdverbreid worden. Deze technologie kan een revolutie teweegbrengen in sectoren zoals vastgoed, verkiezingen, gezondheidszorg, en het beheer van toeleveringsketens door het elimineren van tussenpersonen en het verhogen van transparantie en efficiëntie. Zelfs als cryptomunten zouden verdwijnen, blijft blockchaintechnologie wellicht relevant en kan het tot interessante technologische ontwikkelingen leiden.

3. Regulering

Wat betreft de wetgeving rondom crypto is er nog heel veel ruimte tot ontwikkeling. Op dit moment zijn overheden en regelgevende instanties van over de hele wereld druk bezig met het ontwikkelen van kaders om cryptocurrencies te reguleren.

Een van de grootste voordelen van cryptocurrency is immers dat het een internationaal beleggings- en transactiemiddel is. Maar hier komt ook een nadeel bij kijken: verschillende landen hebben verschillende meningen en regels met betrekking tot crypto.

In de komende jaren zullen we wellicht meer naar een gestandaardiseerde set van regels en richtlijnen gaan, die het gebruik van crypto veiliger en betrouwbaarder maken. Dit zal uiteraard ook bijdragen aan de algemene  aanvaarding van crypto door zowel bedrijven als consumenten. Transparante en consistente regelgeving zal ook een pak helpen bij het verminderen van fraude en misbruik in de cryptomarkt, bijvoorbeeld bij cryptocasino’s.

Een goed voorbeeld hiervan zijn de aankomende MiCA-beleidsregels in Europa, die cryptowetgeving in de Europese Unie in een meer uniform jasje zullen steken.

4. Central Bank Digital Currencies (CBDC’s)

Cryptocurrency is niet alleen populair, het is ook een oerdegelijk technologisch product en komt met veel voordelen. Veel centrale banken over de hele wereld onderzoeken de mogelijkheden van het uitgeven van digitale centrale bankmunten (CBDC’s). Je kan deze zien als een vorm van crypto, in die zin dat het digitale munten zijn – maar dan niet gedecentraliseerd of anoniem, twee kernwaarden van echte cryptocurrency.

Over tien jaar zullen verschillende landen waarschijnlijk hun eigen CBDC’s hebben gelanceerd, die naast traditionele valuta’s en cryptocurrencies zullen bestaan. CBDC’s kunnen het gebruik van crypto verder normaliseren en integreren in het wereldwijde financiële systeem. China staat hier bijvoorbeeld al redelijk ver in.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen