Huawei’s dochtermerk Honor gaat uitbreiden in Nederland. Naast de Honor 6 en Honor Holly zullen nu ook de Honor 6 Plus en de Honor 4X op de landelijke markt verschijnen. Dat maakte het Chinese bedrijf dinsdag bekend.

Honor 6 Plus

Zoals de naam al doet vermoeden is het een grotere, verbeterde variant van de Honor 6. Inclusief een metalen rand over de zijkant. De Honor 6 Plus heeft een metalen rand en een 5,5 inch Full HD-scherm. Achterop zitten twee 8-megapixelcamera’s. Daarmee kun je achteraf je foto’s scherpstellen. De selfiecamera telt eveneens 8 megapixels.

De octacore Kirin 925-processor is gemaakt door Huawei zelf en heeft 3 gigabyte aan werkgeheugen tot zijn beschikking. Er is 32 gigabyte aan opslagruimte beschikbaar, wat uit te breiden is met microSD. Het geheel wordt gevoed door een flinke accu met een capaciteit van 3600 mAh.

Het toestel draait op Android 4.4 KitKat. Een upgrade naar Android 5.0 is on the way. Waarschijnlijk zal de Honor 6 Plus zo’n vierhonderd euro kosten.

Huawei-Honor-6-Plus

Honor 4X

Deze middenklassetelefoon heeft ook een scherm van 5,5 inch groot maar dan met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Onder de motorkap draait eveneens een Huawei-processor maar dan wat minder krachtig. Deze heeft acht kernen en 2 gigabyte werkgeheugen tot zijn beschikking.

Er zal 8 gigabyte aan interne opslagruimte vrij komen. Op de achterkant zit een 13-megapixelcamera. De frontcamera telt 5 megapixels.

Het toestel draait op Android 4.4 KitKat. Nog voor de zomer moet er een upgrade naar Android 5.0 komen. Waarschijnlijk zal de Honor 4X zo’n tweehonderd euro kosten.

huawei_honor_4x_side

 

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!