Huawei zal begin maart tijdens het Mobile World Congress (MWC) waarschijnlijk nieuwe tablets en een Android Wear-smartwatch presenteren.

Dat melden Pocket-lint.com en Gizmodo op basis van een presentatie van Huawei over de strategie voor het komende jaar.

Op de presentatie is een foto te zien waaruit kan worden opgemaakt dat de Chinese fabrikant met twee nieuwe tablets komt in de bestaande X-serie en M-serie. Er zijn verder geen details vrijgegeven over de tablets. Verwacht wordt dat Huawei zondag 1 maart op het eerder genoemde MWC-congress meer informatie zal vrijgeven.

Ronde smartwatch

Mogelijk maakt het bedrijf op de persconferentie nog meer apparaten bekend. Zo zou Huawei ook met een Android Wear-smartwatch op de proppen komen. Huawei liet eerder een horloge zien met een ronde klok en geeft tegenover de site Pocket-Lint aan dat het zich daarin wil onderscheiden van de bestaande concurrentie. “We willen proberen om niet hetzelfde te doen”, aldus marketingdirecteur van Huaweis consumententak, Shao Yang.

Verwacht wordt tevens dat Huawei binnenkort een nieuwe en slimme fitnessarmband gaat onthullen. Ook over dit apparaat zijn nog geen gegevens bekendgemaakt. Over nieuwe wearables wordt doorgaans veel bekendgemaakt op het MWC, en de telecomfabrikant zal waarschijnlijk daar zijn nieuwe horloges en armbanden presenteren.

Besturingssysteem

Huawei heeft qua smartphones alleen bekend gemaakt dat ze op Android zullen draaien, in combinatie met een eigen softwarelaag van Huawei. Er zullen dus gen toestellen worden gemaakt met de kale versie van Android. Ook Windows 10 zal voorlopig niet de OS zijn waar smartphones van Huawei op draaien.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!