Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

De iPhone 14 belooft een waardige opvolger van de iPhone 13 te worden. Volgens de laatste berichten die ons bereiken krijgt het volgende vlaggenschip van Apple een pilvormige inkeping. Daarnaast verdwijnen de sensoren en andere hardware voor Face ID onder het beeldscherm.

Dat zegt de doorgaans goed ingelichte Apple leaker @dylandkt op Twitter.

Zeg maar ‘dag’ tegen de notch

De nieuwste aanwinst in het smartphone-assortiment van Apple, is de iPhone 13 reeks. Naast de standaard iPhone 13 bestaat deze uit nog drie toestellen, namelijk de iPhone 13 mini, de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max. Het kwartet werd in september vorig jaar gepresenteerd vanaf de Apple Campus. Hun opvolgers laten nog even op zich wachten: naar alle waarschijnlijkheid maken we pas in het najaar kennis met deze vlaggenschepen.

Hoewel de lancering van de iPhone 14 nog wel even op zich laat wachten, staat het geruchtencircuit niet bepaald stil. Als we de laatste berichten mogen geloven, gaat Apple het een en ander veranderen aan haar toptoestel. Om te beginnen neemt het Amerikaanse techbedrijf na jaren van trouwe dienst afscheid van de notch. In plaats daarvan krijgen we een kleine, pilvormige inkeping die zich in het midden van het scherm bevindt. Daar komt de TrueDepth-camera om selfies mee te schieten.

@dylandkt is niet de eerste die suggereert dat Apple afscheid gaat nemen van de notch. Marktanalist Ming-Chi Kuo en Bloomberg journalist Mark Gurman, niet de minste namen in het geruchtencircuit, zeiden het al eerder. Als zoveel mensen met anonieme bronnen binnen de productieketen het zeggen, zit er wellicht een kern van waarheid in. Maar voor hetzelfde geld gaat het om een conceptmodel van de iPhone 14: de mensen die zij spreken hebben immers geen toegang tot de ontwerptafel van Apple. En mogelijk denkt Apple nog volop na over het definitieve design.

Face ID onder het beeldscherm

Apple komt mogelijk met nog een tweede aanpassing. Volgens de laatste geruchten verdwijnen de sensoren en andere hardware voor Face ID onder het scherm. Dat zou een unicum zijn voor Apple en de iPhone 14. Het zou wel verklaren hoe het mogelijk is dat het aanstaande vlaggenschip niet langer een langwerpige zwarte ‘landingsbaan’ aan de voorzijde heeft.

Camera’s en andere sensoren die zich onder het beeldscherm bevinden is niets nieuws onder de zon. Diverse smartphonefabrikanten hebben mobiele telefoons in hun assortiment waarbij deze hardware zich al onder het oppervlak van het beeldscherm bevindt. Denk bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy Z Fold 3, de Xiaomi Mi Mix 4 en ZTE Axon 30. Voor Apple zou het de eerste keer zijn om deze nieuwe technologie in haar paradepaardjes te verwerken.

Dit hebben we tot nu toe gehoord over de iPhone 14 line-up

Over de iPhone 14 is nog maar barweinig bekend. We hebben gehoord dat Apple ook dit jaar vier nieuwe iPhones uit de doeken doet: de iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Max en iPhone 14 Pro Max. De iPhone 14 mini is naar verluidt afgeschreven.  De Pro en Pro Max uitvoering hebben volgens de geruchten een 6.7 inch groot display, bij de andere modellen blijft de doorsnee van het beeldscherm beperkt tot 6.1 inch. De pilvormige inkeping zien we overigens alleen bij de Pro-modellen.

Onder de motorkap verwachten we kleine upgrades. Wellicht wordt de A15 Bionic-chip ingeruild voor een A16. Mogelijk neemt Apple afscheid van de oplaadpoort bij de Pro-uitvoeringen om zo de overstap naar wireless charging te maken. De andere modellen volgen naar verluidt enkele jaren later. Tot slot horen we dat Apple de resolutie van de selfiecamera gaat opschroeven. Deze bedraagt al jaren 12 megapixels. Mogelijk kiest Apple dit jaar voor het eerst voor een 48 megapixelcamera.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen