Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Afgelopen weekend doken er allerlei nieuwe details op over de iPhone SE (2022). Zo krijgt de derde generatie van het vlaggenschip een inkeping aan de voorzijde die we van zijn duurdere tegenhangers kennen. Verder kan hij uit de voeten met 5G netwerken. Tot slot hoorden we voor het eerst een concrete onthullingsdatum: dinsdag 8 maart.

De iPhone SE draait inmiddels al de nodige jaartjes mee. Het eerste model maakte zijn opwachting in maart 2016. Vervolgens hoorden we jarenlang niets, totdat in 2020 zijn opvolger verscheen: de iPhone SE (2020). De nieuwste uitvoering had een groter scherm met hogere resolutie en was voor het eerst waterbestendig (IP67 gecertificeerd). De selfiecamera en componenten onder de motorkap kregen een bescheiden upgrade.

Vorig jaar onthulde Apple wederom geen nieuwe iPhone SE. In plaats daarvan moesten liefhebbers genoegen nemen met de iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Wellicht stelde Apple de lancering van een nieuwe iPhone SE uit vanwege deze overdaad aan nieuwe toestellen.

Virtueel evenement op 8 maart

We hebben goed nieuws voor jullie. De iPhone SE (2022) laat waarschijnlijk niet lang meer op zich wachten. Mark Gurman, techjournalist bij Bloomberg, zegt dat hij ingewijden heeft gesproken in de productieketen. Zij hebben hem verteld dat Apple op 8 maart de derde generatie iPhone SE gaat onthullen. Het Amerikaanse technologiebedrijf kiest naar verluidt voor een virtuele onthulling in plaats van een live event in het Steve Jobs Theater.

Dat is niet alles. Naast de iPhone SE (2022) brengt Apple die dag nog een ander product op de markt: de iPad 5G. Het is de eerste keer dat we kennismaken met een niet-iPad Pro model met 5G-connectiviteit. De adviesprijs is naar verluidt vergelijkbaar met de iPad (2020) modellen. Over een maand weten we meer.

Hallo Face ID, vaarwel Touch ID

We hebben nog meer goed nieuws. Aanvankelijk hoorden we dat de iPhone SE (2022) bijna als twee druppels water op zijn voorganger lijkt. Nieuwe geruchten lijken dat enigszins tegen te spreken. Om te beginnen krijgt het scherm een nieuw design. Waar de vorige SE-modellen hele brede schermranden of bezels had, krijgt het nieuwe toestel een notch boven in het scherm. Daardoor heeft hij de look and feel van de duurdere high-end varianten.

Bovendien biedt de inkeping de ruimte om Face ID in het toestel te integreren. Dat feature was de afgelopen jaren alleen beschikbaar voor de duurste iPhones. Het betekent hoogstwaarschijnlijk wel dat we afscheid moeten nemen van Touch ID. Als de nieuwe iPhone SE dunnere schermranden krijgt, is er niet langer ruimte voor een thuisknop. Deze functie was geïntegreerd in de Home button van zijn voorlopers.

Apple iPhone SE (2020)

Geen ondersteuning voor MagSafe-technologie

Net als zijn directe voorganger is de iPhone SE (2022) straks draadloos op te laden. Daarvoor doet Apple een beroep op Qi Wireless Charging. Maar helaas is er geen ondersteuning voor MagSafe-technologie, een draadloze oplaadtechniek met magnetisch koppelmechanisme. Apple onthulde deze geavanceerde oplader bij de lancering van de iPhone 12-reeks in 2020. De goedkopere iPhone SE (2022) is zoals gezegd draadloos op te laden, maar niet met een MagSafe Charger.

De nog te verschijnen derde generatie iPhone SE is de eerste SE-smartphone die uit de voeten kan met de vijfde generatie snel mobiel internet, ook wel 5G genoemd. Deze feature was aanvankelijk alleen beschikbaar voor de mobiele telefoons in de hogere prijsklassen. De Japanse blog Macotakara zegt van ‘betrouwbare bronnen uit China’ te hebben vernomen dat de nieuwe iPhone SE met 5G is uitgerust.

We verwachten dat de iPhone SE (2022) de nodige upgrades krijgt onder de kap. De A13 Bionic chipset van zijn voorganger wordt wellicht vervangen door een A15. Deze processor ken je misschien nog van iPhone 13 serie. Voor 5G ondersteuning krijgt het toestel een Qualcomm Snapdragon X60 5G modem. IP67 certificering is wederom van de partij. Dat betekent dat je de telefoon tot 30 minuten lang onder water kunt dompelen tot een diepte van één meter.

 

Wij kijken al reikhalzend uit naar de iPhone SE (2022), jij ook?

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen