Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken.Neem contact op >

Heb je je hoop gevestigd dat Apple binnenkort de iPhone SE rigoureus op de schop gooit? Dan kom je helaas bedrogen uit. Het compacte vlaggenschip behoudt de look and feel die het al jaren heeft. Oftewel, geen Face ID en ook geen slankere bezels.

Dat schrijft de doorgaans goed geïnformeerde Mark Gurman, journalist bij persbureau Bloomberg, in de nieuwste editie van zijn nieuwsbrief Power On.

iPhone SE: compact, maar krachtig

Apple is een van de grootste smartphoneproducenten ter wereld. Ieder jaar introduceert het in Cupertino gevestigde techbedrijf meerdere nieuwe topmodellen. Afgelopen jaar waren dat de iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max.

Eén model kreeg geen navolging, namelijk de iPhone SE (2020). In maart 2016 onthulde Apple de eerste generatie van dit toestel. Compact, zonder in te leveren op de high-end specificaties en tegen een betaalbare prijs. Dat was de belofte die Apple deed toen we al die jaren geleden kennis maakten met het toestel.

Jarenlang kreeg de iPhone SE geen opvolger, tot april 2020. Toen onthulde Apple de tweede generatie, ook wel de iPhone SE (2020) genoemd. Naast krachtigere componenten kreeg het vlaggenschip ook een groter scherm (4.0 inch tegenover 4.7 inch). Op bijna alle vlakken was de nieuwste telg een één-op-één kopie van zijn voorganger.

Dit kunnen we van de iPhone SE (2022) verwachten

Het gerucht gaat dat Apple binnenkort een nieuwe uitvoering van de iPhone SE introduceert. Bloomberg-journalist Mark Gurman vermoedt dat deze in maart of april wordt gepresenteerd. Als Apple zich aan dezelfde tijdlijn houdt als bij zijn voorgaande iteraties, dan zou dat best wel eens kunnen kloppen.

Maar wie hoopt dat Apple iets nieuws en innovatiefs uit de hoge hoed tovert, zal enorm teleurgesteld zijn. Volgens Gurman ziet de iPhone SE (2022) er exact hetzelfde uit als zijn voorloper. Dat betekent qua vormgeving opnieuw een kopie van de iPhone SE (2020), die gebaseerd is op de iPhone 8 uit 2017. Dunnere schermranden of bezels kunnen we ook wel vergeten, net als Face ID. Touch ID is daarentegen nog wel steeds van de partij.

Uiteraard is het nieuwe toestel geen exacte kopie van zijn voorganger. Onder de motorkap krijgt de iPhone SE (2022) nieuwe, krachtigere hardware. Vanzelfsprekend wordt hij ook afgeleverd met de nieuwste software. Gurman denkt dat de derde generatie iPhone SE Apples eerste compacte smartphone wordt die overweg kan met 5G.

Tot slot voorspelt de journalist dat Apple in 2024 een iPhone SE lanceert die qua design op de iPhone 11 lijkt en een rechthoekige inkeping boven in het scherm heeft. Dat betekent waarschijnlijk het einde van Touch ID.

Eerste geluiden over de iPhone 14

In het najaar onthult Apple hoogstwaarschijnlijk de iPhone 14. Hoewel de lancering nog wel even op zich laat wachten, gaan de nodige geruchten over het aanstaande vlaggenschip al enige tijd de ronde. Ze neemt Apple naar verluidt afscheid van de notch. In plaats daarvan krijgt het paradepaardje een pilvormige inkeping. Verder verplaatst Apple de sensoren en hardware die nodig zijn voor Face ID onder het scherm.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken.Neem contact op >

Gerelateerde artikelen