Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus komen waarschijnlijk met tal van accessoires. Eén daarvan is de DeX Dock. De eerste foto van deze mysterieuze docking station is opgedoken dankzij beroepslekker Roland Quandt. Tevens zijn de eerste details over dit apparaat bekend.

Quandt publiceerde de foto op zijn Twitter-kanaal.

Over de Samsung Galaxy S8 is de afgelopen maanden al veel gezegd en geschreven. Hoewel het vlaggenschip pas volgende week officieel uit de doeken wordt gedaan, liggen nagenoeg alle specificaties inmiddels op straat. Zo is het toestel onder meer voorzien van Samsung Desktop Experience. Weet je ook meteen waar de afkorting DeX voor staat. Hiermee transformeer je de Galaxy S8 in een handomdraai in een volwaardige desktopcomputer. Het enige dat je hoeft te doen is het apparaat op een monitor, keyboard en muis aan te sluiten.

Over de DeX Dock

‘Hoe?’ vraag je je misschien af. Daarvoor heeft Samsung de DeX Dock ontwikkeld. Hij werkt hetzelfde als de Continuum Dock van Microsoft. Je plaatst het toestel in de dockingstation en via de beschikbare USB-poorten sluit je de randapparatuur aan. Dat is alles.

Dat is niet de enige informatie die Quandt met ons deelt. Volgens de beroepslekker kun je de DeX Dock in- en uit elkaar vouwen. Verder komt hij met USB-C poort, twee USB 2.0 aansluitingen, HDMI-poort, ethernetaansluiting en actieve koeling om ervoor te zorgen dat de elektronica niet oververhit en beschadigd raakt. De ventilator is goed te zien op de foto: dat is het onderdeel dat naar boven is gevouwen. Volgens Quandt dient deze tevens mogelijk als standaard, maar dat zullen we straks moeten afwachten. De koeling is volgens hem noodzakelijk, omdat je 4K-schermen op het Dock kunt aansluiten. Dat vergt extra energie, wat op zijn beurt meer warmte opwekt. Tot slot kun je het vlaggenschip opladen met de DeX Dock dankzij de USB-C aansluiting.

DeX Dock

Over de Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 belooft een zeer krachtige en veelzijdige smartphone te worden. Volgens de laatste berichten is het toestel waterdicht (IP68 gecertificeerd) en krijgt hij een 5.8 inch Super AMOLED-display met een resolutie van 2960 bij 2400 pixels. Onder de motorkap vinden we een  Exynos 8895 of Qualcomm Snapdragon 835 processor, 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB intern geheugen. Of hij net als de Samsung Galaxy S7 twee simkaarten ondersteunt is onbekend.

Aan de achterkant heeft Samsung één 12 megapixelcamera geplaatst. Eerder hoorden we geruchten over een dual-camerasysteem, maar dat gerucht is door meerdere bronnen inmiddels ontzenuwd. Selfies schiet je met een 8 megapixelcamera. Tevens dient deze als irisscanner. Daarnaast komt de Galaxy S8 met vingerafdruksensor, gezichtsherkenningstechnologie en Samsungs eigen beveiligingsplatform Samsung Knox. Eerder deze week onthulde Samsung officieel haar nieuwe digitale assistent: Bixby. Deze werkt met een technologie die we kennen als kunstmatige intelligentie. Dat betekent dat Bixby van jouw doen en laten leert en daar op inspeelt. Of we hem ook aantreffen in de Galaxy S8 laat Samsung nog even in het midden, maar die kans is behoorlijk groot. Tot slot hebben we verhalen gehoord over een 3000 mAh batterij, USB-C aansluiting, draadloos opladen, oordopjes van AKG en Beast Mode.

Prijs

Volgens Quandt kost de DeX Dock 149,99 euro. We kunnen dit accessoire waarschijnlijk op of rond dezelfde tijd verwachten als de Samsung Galaxy S8. Deze wordt woensdag 29 maart gepresenteerd in New York City en Londen.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen