Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Tegenwoordig zie je steeds meer elektrische auto’s op de weg. Hoe meer voertuigen er komen, hoe meer openbare oplaadpunten er bezet zijn in jouw omgeving. Het is dan belangrijk dat je toch een volle accu beschikbaar hebt. Je kunt daarom ook zelf laadpalen plaatsen bij jouw woning. Iedere dag kun je jouw auto opnieuw opladen, zonder te wachten tot er een plek beschikbaar is. Wel moeten er dan enkele aanpassingen komen aan de woning en de meterkast. Maar welke aanpassingen zijn dit dan precies? En hoe zorg je dat alles zo goed mogelijk installeert? Je leest het in onderstaande informatie.

De beschikbare ruimte voor de varianten laadpalen

Als je naar de laadpalen kijkt, merk je al snel dat er veel verschillende oplossingen mogelijk zijn. Zo zijn er modellen die je op jouw eigen terrein in de grond plaatst, maar ook varianten die je aan de muur hangt. Hierbij moet je vooral opletten hoeveel ruimte je beschikbaar hebt voor de plaatsing. Bij een kleinere tuin zonder oprit kan een wallbox een betere optie zijn. Hierbij zijn ook minder installatiewerkzaamheden nodig. Bij een ruimere oprit kan een op zichzelf staande variant weer uitkomsten bieden. Deze zijn vaak ook geschikt voor het opladen van meerdere voertuigen, waardoor jouw gehele huishouden tot elektrisch rijden over kan gaan en ook hierbij niemand meer op zijn beurt hoeft te wachten met opladen.

Een goede groepenkast voorkomt overbelasting

Er zijn wel een groot aantal werkzaamheden nodig om ervoor te zorgen dat het elektriciteitsnet niet overbelast raakt. Een nieuwe groepenkast is dan belangrijk om te hebben. Jouw meterkast is vaak niet geschikt voor een zwaarder apparaat, waardoor er extra groepen moeten komen. Ook de aansluiten in de groepenkast moeten veranderen naar een 3-fase aansluiting. De energie die je gebruikt voor het opladen van een elektrische auto zal dan geen effect hebben op het gebruik van andere apparaten in het huishouden. Het is belangrijk dat dit allemaal door een professional gebeurt, zodat er op een later moment geen problemen ontstaan.

De juiste kabel en alle werkzaamheden

Buiten de groepenkast is het ook van belang dat je de juiste laadkabel in handen hebt. Deze kabel moet bijvoorbeeld voorzien zijn van de aansluiting die jouw voertuig ondersteunt. Bij de meeste elektrische auto’s is een kabel meegeleverd, maar in sommige gevallen wil je nog een tweede variant hebben die je voor onderweg kunt gebruiken. Je kunt ook een laadpaal bekijken waarbij de laadkabel al bevestigd is, zodat je geen extra aankoop meer hoeft te doen en het nieuwe oplaadpunt direct bij jouw woning kunt laten installeren. Afhankelijk van de benodigde werkzaamheden kun je jouw oplaadpunt binnen enkele uren gebruiken en heb je alleen nog maar voordelen aan jouw privé oplaadpunt. Vanaf nu is elektrisch rijden eenvoudig en kan jou weer op weg helpen.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen