Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Op het Mobile World Congress heeft Lenovo een viertal nieuwe tablets getoond die in mei leverbaar moeten zijn. Het gaat hierbij om tablets met een schermformaat van 8 inch en 10 inch. De complete serie zal gaan werken op Android 7. Naast het besturingssysteem zijn er onderling nog meer overeenkomsten, maar uiteraard zijn er ook duidelijke verschillen. Naast de introductie van de Tab 4 en Tab 4 Plus komen er ook aanvullende accessoires op de markt om de tablets compleet te maken.

Lenovo Tab 4

De nieuwe Tab 4 zal beschikbaar gaan worden in een 8 inch of 10 inch schermformaat. Ondanks de verschillen in formaat zal de resolutie op 1280 x 800 pixels blijven steken. Voor de processor is er gekozen voor een Snapdragon 425 quadcore die een maximale snelheid klokt van 1.4 Ghz. Voor de grafische ondersteuning heeft Lenovo gekozen voor de Andreno 308. Beide tablets werken op 2 GB werkgeheugen en is er standaard 16 GB opslag beschikbaar voor foto’s, video’s of overige bestanden. Gelukkig is deze opslag wel uit te breiden met een microSD-kaart tot maximaal 128 GB. Wie een foto wil maken is er aan de achterzijde een 5 megapixels camera beschikbaar met autofocus. Aan de voorzijde is er een 2 megapixels camera beschikbaar. De tablet wordt daarnaast voorzien van WiFi en Bluetooth om zo ook met andere apparaten te kunnen communiceren. Een groot verschil tussen beide tablets is de accu. De 8 inch Tab 4 beschikt over een 4850 mAh accu, terwijl de 10 inch variant over een accu beschikt van maar liefst 7000 mAh.

Lenovo Tab 4 Plus

Normaal wordt de Plus gebruikt om aan te geven dat het om een grotere versie gaat. Lenovo heeft gekozen om de Plus te gebruiken voor zwaardere specificaties. Als wij naar de specificaties kijken zijn er genoeg zaken om te noemen waarin de Tab 4 Plus verschilt met de ‘normale’ Tab 4. Zo beschikt deze tablet over een vingerafdrukscanner. Ook het scherm heeft een hogere resolutie. Zo kun jij rekenen op een resolutie van maximaal 1920 x 1200 pixels. Voor de Tab 4 Plus is gekozen voor een Snapdragon 625 octacore processor welke geklokt is op 2 Ghz. Ook de grafische processor is net wat zwaarder uitgevoerd en zo beschikt deze tablet over een Adreno 506 processor. Met het 4 GB werkgeheugen weet jij ook dat je voldoende rekenkracht tot je beschikking hebt. De Tab 4 Plus wordt daarnaast standaard voorzien van 64 GB opslagcapaciteit en uiteraard ook weer uitbreidbaar.

De Tab 4 Plus onderscheidt zich daarnaast qua aansluitingen en connectiviteit. Zo beschikt deze tablet over een usb-c-poort en kun je gebruik maken van Quick Charge 3.0. Op het gebied van WiFi en Bluetooth is er ook wat te melden. De Tab 4 Plus ondersteunt ook WiFi op de 5 Ghz golflengte, terwijl dit bij zijn goedkopere broer enkel op 2.4 Ghz wordt ondersteunt. De Tab 4 is standaard voorzien van Bluetooth 4.0, terwijl de Tab 4 Plus beschikt over Bluetooth 4.2. Ook de camera’s op de Tab 4 Plus zijn net wat beter. Aan de achterzijde treffen wij een 8 megapixels camera aan en aan de voorzijde een 5 megapixels camera.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals gezegd moeten de vier tablets in eind mei leverbaar gaan worden. Er zullen ook accessoires tegen die tijd beschikbaar zijn, waaronder een Bluetooth toetsenbord. De prijzen van de 8″ Tab 4 en de Tab 4 Plus zijn respectievelijk 169 en 259 euro. De 10″-varianten kosten 179 euro en 299 euro voor het Plus-model. Wat de prijzen van de extra accessoires zullen worden is nog niet bekend, maar gezien het zachte prijsje van deze tablets zullen de accessoires ook geen hoge prijs mee krijgen.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen