Wordt het nu écht tijd voor een nieuwe smartphone?

Ga naar Telefoon.nl en vind vandaag nog jouw deal!

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Lenovo heeft een gloed nieuwe 2-in-1 tablet in de maak, de Miix 520. De 12,3-inch tablet/laptop krijgt een krachtige Intel ‘Kaby Lake’ processor en heeft twee hoofdcamera’s voor augmented reality. Bestanden zijn veilig achter de vingerafdrukscanner en je beschikt over meerdere USB Type-C-poorten.

De Miix 520 gaat concurreren met de Mircosoft Surface tablets. De Miix 520 heeft niet alleen een prachtig design en scharnieren die je bijna tot kunst mag rekenen. De Lenovo wordt geleverd met een Wacom Stylus en waarschijnlijk ook vergelijkbaar toetsenbord dat bij de Lenovo Miix 510 is meegeleverd.

Miix 510

De stijlvolle Lenovo Miix 510 werd tijdens IFA 2016 te Berlijn geïntroduceerd. De tablet/laptop maakt gebruik van een ultra ‘low-power’ processor, de Intel Core M-serie. De Miix 520 is in veel opzichten verbeterd ten opzichten van de 510. Vorig jaar introduceerde Lenovo nog de Flex-3 en sindsdien is de ontwikkeling van het scharnier systeem uitgegroeid tot een soort design product.

Lenovo Miix 520

WinFuture.de heeft de lek van de Lenovo Miix 520 in handen gekregen. De site toont niet alleen het prachtige apparaat maar weet ook de verwachte specificaties te vermelden. De 2-in-1 heeft een aluminium behuizing en twee camera´s achterop. De achterkant is verdeeld in tweeën en door twee design scharnieren kun je een deel van de achterkant omvouwen zodat je de Miix neer kunt zetten. De tablet heeft twee USB Type-C poorten en mogelijkheid voor een MicroSD-kaart . De Miix 520 wordt geleverd met een Lenovo Active pen en een toetsenbord.

Specificaties

De Lenovo Miix 520 krijgt een 12,3-inch Full-HD beeldscherm met een resolutie van 1920×1200 pixels. Volgens de planning is het beeldscherm versterkt met Gorilla Glass om schade aan de randen te voorkomen. Met de Active Pen van Lenovo kun je de tablet zelfs gebruiken voor je tekeningen, de Wacom Technology zorgt voor 2048 drukniveaus.

Klanten krijgen de keuze uit vier soorten processors zonder actieve koeling. Er is keuze uit een snelle Intel Core i3-6006U op basis van Skylake architectuur. Op basis van de gloed nieuwe ´Kaby Lake´ architectuur heeft Lenovo drie varianten; een Intel Core i3-7100U maximaal geklokt op 2,4 GHz, een Core i5-7200U maximaal 2,5 GHz en een Core i5-7500U maximaal 2.7 GHz of via Turbo boost maximaal 3,5 GHz. Alle varianten zijn dual-core processors en het vermogen wordt afgetopt zodat de passieve koeling mogelijk is.

Intel Kaby Lake

intel-kaby-lakeDe Intel Kaby Lake processors zijn de laatste generatie van Intel’s 14nm microarchitectuur processors. De chipset werd in augustus van dit jaar gepresenteerd en verschillende rapporten verwachtte een snel debuut. De Intel Kaby Lake is de eerste ‘Optimalisatie’ stap in nieuwe Intel’s Process, Architectuur en Optimization (PAO) filosofie.

De Lenovo Miix 520 beschikt over 4 GB, 8 GB of 16 GB DDR4 werkgeheugen en klanten kunnen kiezen uit 128 GB, 256 GB, 512 GB of 1 TB SSD opslagcapaciteit. Uitbreiding met een microSD-kaart is mogelijkek.

Augmented Reality, AR

Lenovo is een van de weinige bedrijven die verschillende AR producten in de markt brengt. Eerder dit jaar verscheen de Lenovo Phab 2 Pro. Het eerste Google Tango apparaat in de wereld. De enorme 6-inch smartphone heeft wel drie camera’s achterop. Dankzij de camera’s kan het toestel de omgeving 3D in kaart brengen.

De Lenovo Miix 520 krijgt een combinatie van een 8-megapixel camera en 2-megapixel camera. Volgens de gegevens van WinFuture zijn AR toepassingen mogelijk dankzij beide camera’s. Voorop tref je een 5 megapixel camera voor vergaderingen en selfies.

Je kunt de Miix 520 lang gebruiken. Het toestel blijft tot wel 41 uur standby en men streeft naar een maximale gebruiksduur van ongeveer 10 uur bij volledig gebruik. Mocht je films willen kijken dan verklein je de accuduur naar ongeveer acht uur. De Miix 520 draait op Windows 10

Het is onbekend wanneer we de nieuwe 2-in-1 van Lenovo mogen verwachten. Voor de prijs en beschikbaarheid is het helaas te vroeg. De Lenovo Miix 510 kost € 699,- tot € 899,- afhankelijk van de specificaties.

Lenovo Miix 520 Lenovo Miix 520 Lenovo Miix 520

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen