Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Nog even en dan onthult Samsung de Galaxy S22-reeks. Maar nu al bereiken ons verontrustende geluiden over het topmodel in deze serie, de Samsung Galaxy S22 Ultra. Volgens een Koreaanse bron kan het wel eens drie maanden duren voordat de eerste exemplaren van het vlaggenschip afgeleverd worden. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder.

Het gerucht ging de ronde dat Samsung zijn nieuwste mobiele telefoons op dinsdag 8 februari zou presenteren. De Zuid-Koreaanse smartphonemaker heeft inmiddels bevestigd dat we de toestellen op woensdag 9 februari daadwerkelijk te zien krijgen. Dan vindt de laatste editie van het Galaxy Unpacked evenement plaats. Deze wordt digitaal uitgezonden en is onder meer te volgen via het YouTube-kanaal van Samsung.

Naast de reguliere Samsung Galaxy S22 verwachten we over minder dan twee weken tevens de Galaxy S22 Plus en Galaxy S22 Ultra. De eerste twee modellen lijken op hun voorganger, de Samsung Galaxy S21. Dat geldt niet voor de Samsung S22 Ultra: deze heeft meer weg van de Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Daarnaast krijg je er een Galaxy S Pen bij cadeau.

‘Grote vraag naar Galaxy S22 Ultra’

Straks meer over de vermeende specificaties van de Samsung Galaxy S22 Ultra. Laten we het eerst hebben over wanneer je het toestel in je handen kan vasthouden. Dohyun Kim, een Koreaanse bron met een goede track record als het om Samsung gerelateerde geruchten gaat, schrijft op Twitter dat de eerste levering van het paradepaardje wel eens drie maanden zou kunnen duren.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Daarvoor is een belangrijke reden aan te wijzen. Samsung heeft namelijk grootse verwachtingen van de Galaxy S22 Ultra. De Koreanen denken dat klanten massaal in de rij zullen staan om het vlaggenschip te kopen. Zo massaal dat de fabrikant de productie niet kan bijbenen. Het techbedrijf verwacht volgens de Koreaanse bron dan ook dat ze de eerste bestellingen pas over drie maanden kan bezorgen.

Kim vergelijkt de situatie met de Samsung Galaxy Z Fold 3. Deze opvouwbare telefoon was bij de lancering in augustus vorig jaar zo populair dat Samsung de vraag niet aankon. De eerste exemplaren konden daarom pas eind september afgeleverd worden, een maand na de onthulling. De leveringsproblemen zijn volgens de lekker nog veel erger bij de Galaxy S22 Ultra.

Specificaties Samsung Galaxy S22 Ultra

Dankzij Roland Quandt, de Duitse techjournalist, liggen nagenoeg alle details over de Samsung Galaxy S22 Ultra nu al op straat. Hij claimt dat het toestel een 6.8 inch 2x Dynamic AMOLED-display krijgt met een resolutie van 1440 bij 3080 pixels. Net als bij andere high-end modellen van Samsung heeft de aanstaande telg een verversingssnelheid van 120 hertz. Tevens krijgt het vlaggenschip met een piek van 1.750 nits het helderste scherm ooit.

De Europese variant van de Galaxy S22 Ultra krijgt de Exynos 2200, een octa-core processor met pieksnelheden die kunnen oplopen tot 2,8 GHz. De hoeveelheid werkgeheugen en opslagruimte hangen af van de uitvoering die je neemt. Standaard is het toestel voorzien van 8 GB RAM en 128 GB aan opslagcapaciteit. De duurste uitvoering krijgt 12 GB werkgeheugen en 512 GB aan intern geheugen.

Achterop heeft de Galaxy S22 Ultra vier camera’s: een 108 megapixelcamera met optische beeldstabilisatie, een 12 megapixel ultragroothoeklens en twee 10 megapixel lenzen. De selfiecamera heeft een resolutie van 40 megapixels. De accucapaciteit bedraagt 5.000 mAh en ondersteunt zowel Fast Charging als Wireless (Reverse) Charging. Tot slot wordt het vlaggenschip met Android 12 afgeleverd, de nieuwste versie van Googles besturingssysteem. Volgens GalaxyClub worden toekomstige updates voor dit toestel sneller uitgerold. Reden: Samsung heeft zijn updatestructuur aangepakt. Voorheen rolde Samsung losse updates per land uit, straks verschijnen firmware-updates per smartphonemodel in één keer voor heel Europa.

Uitnodiging van presentatie Samsung Galaxy S22

Zoveel kost de Samsung Galaxy S2 Ultra

Zoals gezegd worden de Samsung Galaxy S22 Ultra en zijn broers op woensdag 9 februari gepresenteerd. De adviesprijzen van het topmodel lopen uiteen. Het instapmodel (8GB/128GB) kost naar verluidt 1.249 euro. Voor extra werkgeheugen en opslagcapaciteit (12GB/256GB) betaal je 1.349 euro. Voor de allerduurste uitvoering (12GB/512GB) moet je 1.449 euro op tafel leggen.

De Galaxy S22 Ultra verschijnt volgens Quandt in de kleuren Phantom Black, White, Burgundy en Green.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen