Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

De nieuwe G5 is misschien wel de meest revolutionaire smartphone die wij dit jaar kunnen verwachten. Nu moeten wij wel eerlijk zeggen dat LG eigenlijk altijd al wel buiten zijn boekje ging met het nieuwste topmodel, maar ditmaal heeft de fabrikant zichzelf werkelijk overtroffen met de nieuwe G5. Het concept is compleet anders en we krijgen misschien weer eens een frisse kijk op smartphones zoals deze over vijf jaar misschien wel in de schappen liggen. De nieuwe G5 wordt de directe opvolger van de bestaande G4 die op zijn beurt ook een mooi succes heeft weten te behalen in Nederland. Met de G5 moet dit succes in ieder geëvenaard worden.

Compleet omgegooid

Het concept van smartphone is door LG compleet gewijzigd. De nieuwe G5 zal in het vervolg door het leven gaan als een modulaire smartphone. Zo is het dus mogelijk om extra accessoires achteraf nog toe te voegen die de werking van de smartphone flink verbeteren. Simpele accessoires zoals een headset zijn uiteraard gewoon nog leverbaar, maar dankzij het ingenieuze kliksysteem zal deze G5 wellicht ook weer wegen openbreken voor andere fabrikanten om dit te volgen.Door dit nieuwe systeem is ook het ontwerp van de G5 compleet omgegooid. Zo werd de G4 nog geleverd met een lederen achterzijde, terwijl de voorgangers daarvoor voornamelijk werden opgetrokken uit plastic en metaal. De nieuwe G5 is compleet uitgetrokken uit metaal en hierdoor voelt de G5 ook een stuk steviger aan, maar ligt ook nog eens lekker in de hand.

LG G5 & Friends

Onder het motto “LG G5 & Friends” heeft LG een accessoirepakket samengesteld die enkel voorbehouden is aan de G5. Met een uniek kliksysteem kan de G5 makkelijk omgetoverd worden tot een professionele camera of tot een stereoset. Aan de zijkant van het toestel zit een knop waarmee je de onderzijde van de G5 kunt openschuiven. Hier kun je vervolgens verschillende accessoires in schuiven of vastklikken. Een van deze accessoires is de Cam Plus. Met deze accessoire tover je de G5 om in een smartphone met een verbeterde camerafunctie. Om ook de camerafunctie goed tot leven te wekken beschikt deze accessoire over zijn eigen accu om zo de standbytijd van de accessoire te verlengen. Een andere mooie accessoire is misschien wel Hi-Fi Plus, wat in samenwerking met Bang & Olufsen is ontwikkeld. Hierdoor tover je de G5 zo om in een volwaardige stereoset en dient de extra accessoire voornamelijk als versterker. Het programma biedt nog vele accessoires meer volgens LG, maar op het moment van schrijven is hier nog geen duidelijkheid over.

Android 6.0

Uiteraard kunnen wij ook Android 6.0 op deze smartphone verwachten. Dit nieuwste besturingssysteem beschikt over verbeterde zaken zoals de instellingen rondom privacy. Toch zal er onderhuids meer te halen zijn uit het besturingssysteem, want inmiddels is ook gebleken dat de standbytijd flink vergroot wordt met de installatie van Android 6.0. Ook hier zal de G5 dus een flinke stap in de goede richting maken. Daarnaast heeft LG ook enkele andere applicaties geïnstalleerd om zo het gemak te vergroten. Zo kunnen wij natuurlijk ook weer zaken aantreffen zoals Knock Code en Guest Mode. In dat opzicht verschilt de G5 misschien niet veel in vergelijking met zijn voorgangers, enkel wordt de G5 nu standaard geleverd met Android 6.0 terwijl andere modellen nog moeten wachten op een update naar deze versie.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de G5 werkelijk in Nederland leverbaar is, is helaas nog onbekend. Naar verluid moet de nieuwe G5 ongeveer 600 euro gaan kosten. Vermoedelijk zal het model in april of mei leverbaar gaan worden in Nederland. Wij houden jullie dan uiteraard op de hoogte.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen