Wordt het nu écht tijd voor een nieuwe smartphone?

Ga naar Telefoon.nl en vind vandaag nog jouw deal!

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Samsung heeft haar eerste gaming laptops gepresenteerd vanaf de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas: de Samsung Odyssey. Hij is verkrijgbaar in twee maten en combineren een slank design met krachtige specificaties waar zelfs de meest veeleisende gamer van zal smullen.

Op de CES treffen we de meest opmerkelijke producten aan. Wat dacht je van de Catspad, een slimme kattenvoerbak voor je huisdier. Of de Simplehuman Sensor Can, een stemgestuurde afvalbak die niet alleen op jouw commando zich opent, maar ook bijhoudt hoeveel vuilniszakken je nog hebt. Een Franse startup presenteerde de Spartan, een onderbroek voor mannen die ‘your most important asset’ beschermt tegen mogelijk schadelijke uitstraling van je smartphone. En dan zijn er natuurlijk ook nog de slimme fietsen van LeEco: de Smart Road Bike en Smart Mountain Bike. Beide beschikken over een 4 inch touchscreen die niet alleen je fietsprestaties bijhouden, maar ook muziek afspeelt en navigeert.

Op gaming gebied zagen we al eerder twee opmerkelijke laptops voorbijkomen: de Acer Predator 21X en Razer Project Valerie. De eerste valt op vanwege zijn 21 inch grote scherm met geïntegreerd mechanische toetsenbord en belachelijk dure prijs van 9.999 euro, de tweede vanwege zijn drie uitschuifbare 4K-displays. Gaming laptops zijn hot en dat weet Samsung. Daarom hebben de Zuid-Koreanen hard gewerkt om er zelf een op de markt te brengen. Het resultaat is de Samsung Odyssey.

De Samsung Odyssey is speciaal ontwikkeld voor gamers die hoge eisen stellen aan hun game station. Hij heeft een cool design, specificaties waarmee grafisch veeleisende games soepel draaien en enkele exclusieve features waar gamers erg blij mee zullen zijn.

Specificaties Samsung Odyssey

De Samsung Odyssey is verkrijgbaar met twee verschillende schermformaten: 15.6 inch en 17.3 inch, waarvan de laatste het high-end model is. Beide modellen beschikken over een Full HD-resolutie met brede kijkhoeken en een coating die schittering tot een minimum moet beperken. De maximale schermhelderheid bedraagt 280 nits voor het instapmodel en 300 nits voor de duurste uitvoering. Samsung belooft levendige kleuren, een haarscherp scherm en een bioscoopachtige video-ervaring dankzij High Dynamic Range (HDR).

Beide modellen worden aangedreven door een zevende generatie Intel Core i7 Kaby Lake quad-core processor. Deze kent kloksnelheden van 2.6 GHz tot 3.5 GHz. Het werkgeheugen voor de kleinste uitvoering bedraagt maximaal 32 GB (2x 16 GB DDR4). Zijn grotere broer heeft 4 sloten om het RAM uit te breiden tot maximaal 64 GB. Ook zien we een duidelijk verschil in de opslagcapaciteit. Zo moet het basismodel genoegen nemen met 256 GB SSD en 1 TB HDD. De grootste uitvoering telt maar liefst 512 GB SSD en 1 TB HDD. Eventueel kun je het geheugen nog eens uitbreiden dankzij een extra slot. Dit noemt Samsung ook wel Triple Storage.

De Samsung Odessey (15.6) komt met een NVIDIA GTX 1050. De grafische kaart van diens grote broer moet nog bekend worden gemaakt, maar is vermoedelijk een NVIDIA GTX 1080. Beide modellen beschikken over meerdere USB 3.0 poorten, HDMI-aansluiting, cardreader en ethernetpoort. Tevens zijn ze allebei voorzien van gebogen en lichtgevende toetsen. Je kunt ook bepaalde functies toekennen aan de macroknoppen en de kleur van individuele toetsen bepalen.

De Samsung Odyssey (15.6) is 28,2 millimeter dik, weegt 2,53 kilo en is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. De Samsung Odyssey (17.3) is met zijn dikte van 37,7 millimeter en gewicht van 3,79 kilo aanzienlijk forser en zwaarder dan het instapmodel. Tevens is hij alleen verkrijgbaar in het zwart.

Prijs en beschikbaarheid

Samsung heeft nog geen mededelingen gedaan over het prijskaartje of introductiedatum van de Samsung Odyssey. We moeten dus nog even afwachten of en wanneer deze gaming laptops naar ons land komen.

 

Lopen jullie al warm voor de Samsung Odyssey?

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen