Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Samsung staat op het punt om drie nieuwe mid-range telefoons te presenteren: we hebben het over de Samsung Galaxy A53, Samsung Galaxy A33 en Samsung Galaxy A13. Van de laatste twee toestellen liggen de meeste specificaties op straat. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Samsung is het jaar voortvarend gestart. Begin februari maakten we kennis met de Samsung Galaxy S22 familie. Naast de reguliere Galaxy S22 bestaat deze uit de Galaxy S22+ en Galaxy S22 Ultra. Wil je meer weten over de onderlinge verschillen tussen de telefoons? Lees dan ons artikel over de drie belangrijkste verschillen.

Op hetzelfde moment lanceerde de Zuid-Koreaanse techgigant drie nieuwe Android-tablets: de Samsung Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ en Galaxy Tab S8 Ultra. De tablets zijn sinds eind februari verkrijgbaar vanaf 749 euro. De Galaxy S22 Ultra ligt sinds kort in de winkels. De andere modellen zijn vanaf vrijdag 11 maart beschikbaar.

Drie middenklassers in aantocht

Samsung heeft nog meer voor ons in petto. Als we de doorgaans goed ingelichte Duitse techjournalist Roland Quandt mogen geloven, presenteert de Zuid-Koreaanse smartphonemaker binnenkort drie nieuwe middenklassers. Eén daarvan is de Samsung Galaxy A53 5G. Geruchten over dit toestel gaan al een tijdje rond op internet. Zodoende weten we nagenoeg alles over dit toestel.

Maar volgens Quandt staat Samsung op het punt om nog twee andere toestellen uit het middensegment te lanceren: de Samsung Galaxy A13 en Samsung Galaxy A33 5G. Betrouwbare bronnen uit de productieketen hebben de techjournalist het nodige verteld over de telefoons.

Samsung Galaxy A13 specificaties

Laten we beginnen met de Samsung Galaxy A13. Dit model verschijnt naar verluidt enkel in Europa als LTE- of 4G-variant. De 5G-uitvoering komt alleen in de VS op de markt. De Galaxy A13 krijgt volgens Quandt een 6.6 inch LCD-paneel met een resolutie van 2400 bij 1080 pixels. Het scherm ververst 90 keer per seconde en heeft een kleine inkeping of notch aan de voorzijde voor de selfiecamera. Deze heeft een resolutie van 8 megapixels.

Achterop heeft de Samsung Galaxy A13 vier camera’s. De hoofdcamera heeft een resolutie van 48 megapixels. De ultragroothoeklens heeft een resolutie van 5 megapixels. De andere twee moeten het ieder doen met een resolutie van 2 megapixels. Onder de kap schuilt een Exynos 850, een octa-core processor die geklokt is op 2 GHz. Deze wordt aangevuld met 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan intern geheugen. De opslagcapaciteit is met een microSD-kaart uit te breiden.

Verder heeft de Galaxy A13 een 5000 mAh batterij. Deze vult zijn energie aan met een snelheid van maximaal 15 watt. Dit toestel verschijnt in de kleuren zwart, wit en blauw en gaat 209 euro kosten. Daarvoor krijg je de uitvoering met 128 GB aan opslagruimte.

Dit weten we over de Samsung Galaxy A33 5G

De Samsung Galaxy A33 5G is met zijn 6.4 inch OLED-display een fractie kleiner dan de Galaxy A53. Net als de Galaxy A13 heeft de nieuwkomer een HD+ resolutie van 2400 bij 1080 pixels, een verversingssnelheid van 90 hertz en een inkeping voor de selfiecamera. In tegenstelling tot de Galaxy A13 heeft de Galaxy A33 wel een 5G-modem voor sneller mobiel internet.

Details over de camera’s ontbreken nog op dit moment. Uit gelekte plaatjes weten we dat hij vier camera’s aan de achterzijde krijgt. De Galaxy A33 wordt aangestuurd door een Exynos 1200 octa-core processor. Deze haalt pieksnelheden tot 2,4 GHz. Verder krijgt hij 6 GB RAM en 128 GB aan opslagcapaciteit. De accucapaciteit bedraagt 5000 mAh. De adviesprijs bedraagt volgens Quandt 369 euro.

Samsung Galaxy A33 5G

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen