Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

De Surface Studio van Microsoft komt naar Nederland. De All-In-One PC is gespot in de webwinkel van Coolblue. Daar heeft hij een adviesprijs van 2.999 euro gekregen. Volgens de beschrijving is hij ‘binnenkort leverbaar’.

Vorig jaar oktober onthulde Microsoft de Surface Studio. Het is een zogeheten All-In-One computer. Dat wil zeggen dat alle componenten zoals de processor, grafische kaart en USB-poorten in het scherm zijn verwerkt. Vergelijkbaar dus als de iMac van Apple. Als eerste zou deze AIO in Amerika verschijnen. Daar gaf het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf hem een adviesprijs van 2.999 dollar. Informatie over een Europese –lees: Nederlandse– releasedatum en prijs werden niet bekend gemaakt.

Inmiddels weten we iets meer van de Surface Studio. Om te beginnen weten we dat hij zijn opwachting maakt in de Benelux. Wanneer precies? Daarover tasten we nog altijd in het duister. De vraagprijs is wel bekend: deze bedraagt maar liefst 2.999 euro. En dan hebben we het waarschijnlijk over het instapmodel. De specificaties van deze uitvoering zijn nog niet in de webshop van Coolblue te vinden. Gelukkig biedt Microsoft uitkomt en weten we het naadje van de kous over deze AIO.

Specificaties Microsoft Surface Studio

De Microsoft Surface Studio heeft een 28 inch groot PixelSense display met een resolutie van 4500 bij 3000 pixels. Daarmee komt de pixeldichtheid uit op 192 ppi. Tevens is hij voorzien van allerlei kleurprofielen als sRGB en DCI-P3. Met name grafische designers en ontwerpers zullen dit op prijs stellen. Onder de motorkap vinden we een zesde generatie Intel Core i5 of i7 Kaby Lake processor. De kloksnelheden hiervan kunnen oplopen tot wel 3.5 GHz en hoger.

De hoeveelheid werkgeheugen bepaal je zelf: je hebt de keuze uit 8 GB, 16 GB of 32 GB RAM. Ook de opslagcapaciteit loopt uiteen. Microsoft heeft drie verschillende opslagopties waarbij de hoeveelheid SSD en HDD uiteenlopen. Je hebt 64 GB SSD met 1 TB HDD, 128 GB SSD met 1 TB HDD of 128 GB SSD met 2 TB HDD. De grafische kaart is afkomstig van NVIDIA. Je hebt de keuze uit twee kaarten: de NVIDIA GeForce GTX 965M met 2 GB GDDR5 geheugen, of NVIDIA GeForce GTX  980M met 4 GB GDDR5 geheugen. Deze laatste is alleen beschikbaar als je de duurste variant met i7-processor en 32 GB RAM neemt.

Surface Studio

Voorop vinden we een 5-megapixelcamera waarmee je Full HD-video’s kunt opnemen en videogesprekken mee kunt voeren. Tevens dient hij als beveiligingsmechanisme: hij is namelijk uitgerust met Windows Hello software. Dat is een irisscanner waarmee kan alleen de juiste persoon de computer ontgrendelen. Ook kun je deze gebruiken om te schakelen tussen meerdere gebruikers. Naast dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) en Bluetooth v4.0 (LE) komt de Surface Studio met vier USB 3.0 poorten, geheugenkaartlezer (SDXC), Mini DisplayPort, 3.5mm audio jack en 1 GB ethernetpoort.

Naast de Surface Studio krijg je bij je aankoop ook de Surface Pen, Surface Keyboard en Surface Mouse. De Surface Dial, een apparaatje die met een draaischijf werkt die als navigatiemiddel en hulptool dient, moet je apart kopen.  De AIO is 250 bij 220 bij 32,2 millimeter en weegt net iets meer dan 9,5 kilo. Het instapmodel gaat over de toonbank voor 2.999 dollar. De uitvoeringen met i7-processor kosten 3.499 dollar en 4.199 dollar. Of deze ook in Nederland verschijnen en of dat ook de Europese prijzen worden, is niet bekend.

https://youtu.be/BzMLA8YIgG0

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen