De karakteristieke ronde smartwatch van Motorola, de Moto 360, is verschenen in de Nederlandse Google Play. Tot nu toe was het slimme horloge enkel beschikbaar via de Google Play Store van enkele andere landen, maar de 360 maakt nu dus zijn Nederlandse debuut.

Het is ook de eerste keer dat Google een smartwatch in de Nederlandse versie van Google’s appwinkel verkoopt.

Moto 360

De Moto 360 is een smartwatch van Motorola. Het apparaat is voorzien van een rond scherm van 1,56 inch met een resolutie van 320 bij 290 pixels. Het scherm is daarnaast uitgerust met Gorilla Glass 3. De Moto 360 beschikt over een TI Omap 3-processor die wordt gesteund door 512 MB aan werkgeheugen. De interne opslag bedraagt 4 GB.

Net als de meeste smartwatches, de Apple Watch uiteraard daargelaten, draait de Moto 360 op Android Wear, Google’s mobiele besturingssysteem voor wearables. Via een bluetooth-verbinding wordt de smartwatch met een smartphone verbonden, zodat het horloge notificaties kan binnenkrijgen.

Beschikbaarheid

Hoewel de Moto 360 al wel in Google Play is verschenen, is het nog niet mogelijk om de smartwatch te kopen. Google meldt dat het horloge ‘binnenkort’ te bestellen is voor de prijs van 249,99 euro. De 360 is verkrijgbaar in twee kleuren: een zwart uurwerk met zwart leren bandje of een grijs uurwerk met een lichtbruin bandje. Het model met de metalen polsband wordt niet in de Nederlandse Google Play aangeboden, zo lijkt het.

Moto 360 Google Play

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!