Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Motorola werkt mogelijk aan een nieuw toptoestel met high-end specificaties, met codenaam Motorola Frontier. Qua design en specificaties lijkt hij op de Motorola Edge X30, maar dan net iets krachtiger. Is het de Motorola Edge 30 Pro? Dit is wat we tot nu toe over het vlaggenschip weten.

Motorola heeft een breed assortiment als het gaat om smartphones. Degene die wij het meest interessant vinden, is de topklasse. Toestellen als de Motorola Razr 5G en Motorola Edge X30, die afgelopen december uit de doeken werd gedaan, behoren tot dat segment. Als we de geruchten mogen geloven kunnen we op korte termijn een nieuwe uitvoering van de opvouwbare Razr-phone verwachten: de Motorola Razr 3.

Motorola Frontier: groot scherm, drie camera’s

De Amerikaanse smartphoneproducent heeft nog meer voor ons in petto. Er gaan al een tijdje geruchten de ronde dat Motorola werkt aan een opvolger van de Motorola Edge X30. Vooralsnog kennen we deze enkel onder de noemer Motorola Frontier, wat een codenaam is voor het toestel dat enkel intern wordt gebruikt door medewerkers. Deze wordt naar verluidt omgedoopt tot de Motorola Edge 30 Pro. Hij heeft veel eigenschappen gemeen met zijn directe voorloper, maar er zijn kleine, subtiele verschillen.

We horen geluiden dat de Motorola Edge 30 Pro een 6.7 inch groot OLED-display krijgt met een verversingssnelheid van 144 hertz. De resolutie van het scherm bedraagt 1080 bij 2400 pixels. Dat zijn evenveel pixels als bij de Motorola Edge X30.

Achterop krijgt het vlaggenschip wederom drie camera’s. De hoofdcamera heeft mogelijk een resolutie van 200 megapixels dankzij de S5KHP1 beeldsensor van Samsung. Daarnaast kunnen we een 50 megapixel groothoeklens en een 12 megapixel telefotolens verwachten. Voorop zou Motorola een 60 megapixel selfiecamera plaatsen. Dezelfde camera vinden we momenteel op de Motorola Edge X30.

Krachtigere chipset

Onder de motorkap zien we de eerste verschillen. Beide vlaggenschepen beschikken over een Snapdragon 8 Gen 1, de nieuwste en krachtigste chipset van Qualcomm. Deze telt acht kernen (octa-core) die in staat zijn pieksnelheden tot 3,00 GHz te behalen.

De CPU van beide smartphones lijken op papier identiek, maar schijn bedriegt. De chipset van de Motorola Edge X30 is gefabriceerd door Samsung, die van de Motorola Edge 30 Pro door TSMC. Samsungs CPU levert naar verluidt problemen op als hij te lang op volle toeren draait. Dat zou met de processor van TSMC tot het verleden behoren. Bronnen in de productieketen suggereren dat het om de Snapdragon 8 Gen 2 gaat, hoewel daar vooralsnog geen bewijs voor is.

Volgens ingewijden kunnen we zeker twee varianten van de Motorola Edge 30 Pro verwachten. De standaarduitvoering heeft 8 GB werkgeheugen met 128 GB aan interne opslagruimte. De ander gaat gepaard met 12 GB RAM en een opslagcapaciteit van 256 GB. Tot slot zou het aanstaande vlaggenschip snelladen tot 125 watt ondersteunen via USB-C poort, en draadloos opladen tot 50 watt.

Europese release?

Wanneer we de Motorola Edge 30 Pro of ‘Motorola Frontier’ kunnen verwachten, is onbekend. Of hij een Europese release krijgt is eveneens onduidelijk. Ook over de adviesprijs kunnen we op dit moment nog geen zinnig woord zeggen. Zodra we meer horen over het aanstaande vlaggenschip, lees je dat hier op Pocketinfo.nl.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen