Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken.Neem contact op >

Nog even en OnePlus onthult een middenklasser: de OnePlus Nord CE 2 5G. Aan de vooravond van de presentatie duiken er nieuwe details op over het toestel. Zo horen we voor het eerst iets over de accucapaciteit en zijn er aanwijzingen dat de telefoon, ondanks zijn prijsklasse, twee camera’s krijgt aan de achterzijde. Meer weten? Lees dan snel verder.

Nog een paar nachtjes slapen en dan verwelkomt OnePlus de nieuwste telg in de CE-reeks: de OnePlus Nord CE 2 5G. De presentatie staat gepland voor vrijdag 11 februari. Verwar de telefoon niet met de OnePlus Nord 2T, een mid-range smartphone die eveneens in februari wordt gepresenteerd. Of dat vanaf hetzelfde podium gebeurt is nog de vraag, maar die kans is zeker aanwezig.

De OnePlus Nord CE 2 5G is, hoe kan het ook anders, de opvolger van de OnePlus Nord CE 5G. De Chinese smartphonemaker presenteerde dit toestel vorig jaar juni en kreeg een adviesprijs van 329 euro. De uitvoering met extra werkgeheugen en opslagcapaciteit ging over de toonbank voor 399 euro. We verwachten niet dat OnePlus het prijskaartje drastisch gaat verhogen voor het nieuwste familielid.

Wat kunnen we nog meer verwachten van de OnePlus Nord CE 2 5G? We hebben de belangrijkste geruchten voor je op een rij gezet.

Snellere processor, meer werkgeheugen

We beginnen bij het beeldscherm. Volgens eerdere geruchten krijgt de OnePlus Nord CE 2 5G hetzelfde scherm als zijn voorloper. Dat betekent dat we een 6.4 inch groot Fluid AMOLED-display kunnen verwachten. Deze heeft een resolutie van 1080 bij 2400 pixels en een verversingssnelheid van 90 hertz. Dat is niet zo snel als de meeste moderne vlaggenschepen van Samsung (120 hertz) of ASUS (144 hertz). Voor een mobiele telefoon in de prijsklasse van de OnePlus Nord CE 2 5G is dat nog steeds indrukwekkend.

Wat betreft prestaties zal de nieuwkomer een kleine verbetering zijn ten opzichte van zijn voorganger. Volgens Geekbench krijgt de OnePlus Nord CE 2 5G een octa-core processor van MediaTek, vermoedelijk de MT6877 Dimensity 900. Deze is geklokt op een topsnelheid van 2,4 GHz. Het toestel wordt voorzien van minimaal 8 GB werkgeheugen. Dat is een bescheiden upgrade ten opzichte van de eerste generatie, die zich moest zien te redden met 6 GB RAM. De opslagcapaciteit bedraagt in ieder geval 128 GB, maar mogelijk verschijnt er tevens een variant met 256 GB aan opslagruimte. Extra geheugen bijkopen is geen probleem aangezien de CE 2 5G microSD-kaarten ondersteunt.

OnePlus Nord CE 2 5G onthullingsposter

Twee camera’s in plaats van drie?

Over de camera’s kunnen we nog vrij weinig met zekerheid zeggen. De uitnodiging lijkt te suggereren dat de OnePlus Nord CE 2 5G twee camera’s aan de achterkant krijgt. Dat is opmerkelijk. Zijn voorganger had namelijk drie camera’s aan de achterzijde: een reguliere 64 megapixelcamera, een 8 megapixel groothoeklens en een 2 megapixelcamera om diepte vast te leggen. Details over de camera’s van de OnePlus Nord CE 2 5G ontbreken op dit moment.

Testinstituut TÜV Rheinland Japan geeft meer duidelijkheid over de batterij van het toestel. Deze heeft een accucapaciteit van 4450 mAh. Er de omschrijving blijkt dat er geen ondersteuning is voor snelladen: de oplaadsnelheid is beperkt tot 10 watt. Tot slot horen we dat de nieuwkomer wordt afgeleverd met Android 11, een oude versie van Googles besturingssysteem. Of er een update in het verschiet ligt is onduidelijk.

Eerder dit jaar onthulde OnePlus al de OnePlus 10 Pro. Wanneer het vlaggenschip naar Europa komt en wat hij gaat kosten, is allemaal nog onbekend. Aankomende woensdag onthult Samsung de Samsung Galaxy S22-serie.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken.Neem contact op >

Gerelateerde artikelen