Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Woensdag rolde Google de tweede bètaversie van Android 12L uit. In deze versie van Googles besturingssysteem zitten twee animaties verstopt die ons iets vertellen over het design van de Google Pixel Fold. Afgaand op deze animaties kunnen we voorlopig concluderen dat de eerste opvouwbare telefoon van Google meer weg heeft van de Oppo Find N dan de Samsung Galaxy Z Fold 3.

De redactie van 9to5Google.com ontdekte de animaties.

Google Pipit

Google werkt al meer dan een jaar aan zijn eerste opvouwbare telefoon, die we voorlopig kennen onder de naam Google Pixel Fold. In die tijd hebben we twee verschillende codenamen voor het toestel gehoord: Google Passport en Google Pipit. De laatstgenoemde naam dook onlangs op in Geekbench.

Volgens de online benchmark is de foldable uitgerust met de Google Tensor CPU, dezelfde chipset die we kennen van de vorig jaar oktober gepresenteerde Google Pixel 6 en Google Pixel 6 Pro. Deze octa-core processor is in staat om kloksnelheden oplopend tot 2,8 GHz te halen en wordt vergezeld met een Mali G78 GPU.

Animaties in testversie Android 12L

Aanvankelijk ging het geruchtencircuit ervan uit dat de Google Pixel Fold hetzelfde design als de Samsung Galaxy Z Fold 3 zou krijgen. Dat wil zeggen, met een 6.2 inch groot display aan de buitenkant en een 7.6 inch AMOLED-scherm als je hem volledig openvouwt. Naast een smartphone krijg je dus ook een tablet voor je geld, zo is de gedachte.

Woensdag heeft Google de tweede bètaversie van Android 12L uitgerold voor ontwikkelaars. Deze versie van Googles besturingssysteem is speciaal ontwikkeld voor smartphones met opvouwbaar scherm. 9to5Google.com ontdekte in deze testversie een tweetal animaties. Deze laten zien hoe gebruikers de simkaart in het toestel moeten doen.

Google Pixel Fold lijkt meer op Oppo Find N dan Samsung Galaxy Z Fold 3

In de eerste animatie is de Google Pixel Fold dichtgeklapt. Daarop is duidelijk te zien dat de simkaart links aan de onderkant van het toestel geplaatst moet worden. Het scherm aan de voorkant heeft een klein form factor, zo merkt 9to5Google.com op.

Op de tweede animatie zien we nogmaals dat de simkaart aan de linkerkant van de onderzijde geplaatst moet worden. Ditmaal is het toestel echter volledig opengevouwen. Volgens de Amerikaanse techsite is dit een aanwijzing dat de Google Pixel Fold meer wegheeft van de Oppo Find N dan de Samsung Galaxy Z Fold 3.

De opvouwbare telefoon van Oppo heeft een beeldscherm dat meer horizontaal gecentreerd is. De Galaxy Z Fold 3 daarentegen heeft een langwerpiger scherm. Googles foldable zou qua vormgeving meer lijken op het toestel van het Chinese techbedrijf. Een ander duidelijk verschil tussen beide mobiele telefoons, is dat de simkaart bij de Oppo Find N aan de onderkant ingebracht moet worden. Bij Samsungs vlaggenschip is dat aan de zijkant.

Conclusie: de Google Pixel Fold heeft meer weg van de Oppo Find N dan de Samsung Galaxy Z Fold 3.

Google Pixel Fold nog volop in ontwikkeling

De redactie van 9to5Google.com benadrukt dat de Google Pixel Fold nog volop in ontwikkeling is. We moeten er dus niet vreemd van opkijken als het definitieve product er anders uit komt te zien dan wat we nu in de animaties zien. Het levert in ieder geval stof op voor discussie.

Tegelijkertijd is het goed nieuws voor smartphoneliefhebbers. Nadat de naam Google Passport opdook, gingen er geruchten de ronde dat het toestel mogelijk nooit het levenslicht zou zien. Google zou namelijk bestellingen van onderdelen voor het toestel hebben geannuleerd. De animaties en codenaam Google Pipit geven in ieder geval hoop dat Google zijn plannen voor een opvouwbare smartphone nog niet heeft opgegeven.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen