Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Diverse nieuwe details over de Samsung Galaxy S22 Ultra zijn opgedoken op het internet. Volgens de laatste berichten krijgt het vlaggenschip een verbeterde modus om nachtfoto’s te schieten. Daarnaast is het toestel dankzij Super Fast Charging in slechts 50 minuten van nul tot honderd procent opgeladen.

Dat zegt de doorgaans goed ingelichte Indiase lekker Ishan Agarwal op zijn Twitter account.

Verbeterde modus voor nachtfotografie

Over minder dan anderhalve week is het zover: dan onthult Samsung zijn nieuwste Galaxy-telefoons tijdens het Galaxy Unpacked evenement. Dan verwachten we drie gloednieuwe paradepaardjes: de Samsung Galaxy S22, de Samsung Galaxy S22 Plus en de Samsung Galaxy S22 Ultra. Laatstgenoemde is de grootste, krachtigste en duurste uitvoering in deze serie. Ook verwachten we één of meerdere nieuwe Android-tablets in de vorm van de Samsung Galaxy Tab S8. De onthulling van de vlaggenschepen en tablets is live te volgen via de website en het YouTube-kanaal van de Zuid-Koreaanse smartphonemaker.

De meeste details over de Samsung Galaxy S22 Ultra zijn de afgelopen weken op straat beland. Toch weet de slechts 19-jarige Indiase lekker Ishan Agarwal ons te verrassen met een aantal nieuwe onthullingen. De eerste grote ‘openbaring’ is dat het toptoestel een verbeterde modus krijgt voor nachtfotografie. Dat komt niet bepaald als een grote verrassing: eind januari plaatste Samsung al een trailer op zijn YouTube-kanaal waar het deze feature aanprees. Een tweede video stelt dat de Galaxy S22 Ultra heel weinig licht nodig heeft om haarscherpe foto’s te maken. Meer details over de verbeterde nachtfotografie heeft Agarwal niet.

https://youtu.be/qBmExdsar3s

 Betere vibratiemotor

Verder heeft de Indiase lekker het over een X-Axis Linear Motor. Hiermee doelt hij simpel gezegd op een verbeterde vibratiemotor. Als je bijvoorbeeld een racespelletje speelt en je botst tegen een muur aan, dan trilt je toestel om deze crash te simuleren. Ook de haptische vooruitgang -de trilling die je voelt als je bijvoorbeeld een mobiele telefoon ontgrendelt met je vingerafdruk- gaat er dankzij de nieuwe vibratiemotor op vooruit. Hoogstwaarschijnlijk is dit component in alle drie de modellen terug te vinden.

Verder zegt Agarwal dat de Galaxy S22 Ultra op sommige markten wordt geleverd met Exynos 2200 chipset. Deze octa-core processor is ontwikkeld door Samsung en kent volgens sommige benchmarks kloksnelheden die kunnen oplopen tot wel 3,0 GHz. Ook deze ‘onthulling’ komt niet als een verrassing: Samsung presenteerde de CPU afgelopen maand. Of de chipset ook in Europa is te vinden, horen we over een goeie week.

Ondersteuning voor Super Fast Charging tot 45 watt

Tot slot claimt Agarwal dat de Samsung Galaxy S22 Ultra razendsnel weer op volle kracht is. Volgens hem heeft het vlaggenschip slechts 50 minuten nodig om de 5.000 mAh batterij van nul tot honderd procent op te laden. Het gerucht gaat dat het toestel, net als de Galaxy S22 Plus, Super Fast Charging tot 45 watt ondersteunt. Het instapmodel kan enkel overweg met opladers tot maximaal 25 watt.

Wanneer de Samsung Galaxy S22 Ultra in de winkels ligt, kunnen we nu nog niet zeggen. Sommigen vrezen dat het toestel minimaal drie maanden vertraging heeft opgeleverd. Dat heeft niet zozeer met het beruchte chiptekort te maken, waar onder meer de Sony PlayStation 5 sinds de lancering al mee te maken heeft. Ingewijden zeggen dat Samsung de grote vraag naar het vlaggenschip niet aankan. De Koreanen denken dat consumenten massaal voor de Galaxy S22 Ultra zullen kiezen.

Wil je meer weten over de Samsung Galaxy S22 Ultra? Lees dan dit artikel.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen