Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Al maanden gaan er geruchten de ronde over de Samsung Galaxy A53 5G, een nieuwe middenklasser die hoogstwaarschijnlijk binnenkort wordt gepresenteerd. Het toestel is namelijk opgedoken in de database van TENAA, de Chinese keuringsautoriteit voor mobiele apparaten. We kunnen er dus vanuit gaan dat de nieuwste informatie over de mid-ranger accuraat is.

Samsung staat aan de vooravond van de grote onthulling van de Samsung Galaxy S22 serie. Naast de reguliere Galaxy S22 kunnen we nog twee topmodellen verwachten: de Galaxy S22+ en Galaxy S22 Ultra. Het gerucht gaat dat Samsung de vlaggenschepen op dinsdag 8 februari presenteert, hoewel we nu ook geluiden horen dat de Koreaanse smartphonemaker de lancering heeft uitgesteld naar woensdag 9 februari.

Samsung is begrijpelijk druk bezig met zijn high-end reeks. Maar dat betekent nog niet dat het techbedrijf telefoons in andere prijssegmenten vergeet. Integendeel. Er zijn sterke aanwijzingen dat de fabrikant op korte termijn de Samsung Galaxy A53 5G uit de doeken doet. Deze middenklasser is op alle fronten een bescheiden stap voorwaarts ten opzichte van zijn voorganger, de Samsung Galaxy A52 (5G). Dit is wat we tot nu toe weten over het toestel.

Samsung Galaxy A53 5G krijg zes camera’s

De Samsung Galaxy A53 5G, ook wel bekend als de SM-A5360, heeft een 6.46 inch groot Full HD-display. TENAA noemt weliswaar niet het type scherm. Maar als de Galaxy A53 5G enigszins op zijn voorloper lijkt, dan mogen we een AMOLED-display verwachten. De optische vingerafdrukscanner vinden we onder het beeldscherm.

In totaal krijgt de Galaxy A53 5G zes camera’s: twee aan de voorkant en vier aan de achterzijde. Voorop heeft Samsung de middenmoter een 12 en 5 megapixel selfiecamera gegeven. De camera’s aan de achterzijde hebben een resolutie van respectievelijk 64, 32 en 5 megapixels. De resolutie van de vierde camera is onbekend, maar is hoogstwaarschijnlijk 5 megapixels. Een medewerker van TENAA lijkt hierbij een fout te hebben gemaakt. Volgens de database krijgt het toestel achterop drie camera’s, maar uit foto’s blijkt dat er nog een vierde camera is. Waar gehakt wordt vallen spaanders zullen we maar zeggen.

Overige specificaties Galaxy A53 5G

De Galaxy A53 5G heeft een Exynos 1200 onder de motorkap, een chipset die door Samsung zelf ontwikkeld is. De Chinese keuringsautoriteit meldt nergens de kloksnelheid van de CPU, maar volgens Geekbench is het een octa-core processor die pieksnelheden tot 2,4 GHz weet te halen. De processor wordt bijgestaan door 6 GB of 8 GB aan werkgeheugen. De opslagcapaciteit bedraagt 128 GB voor het instapmodel en 256 GB voor de andere variant. Met microSD-kaart kun je tot 1 TB aan extra opslagruimte kopen.

De accucapaciteit bedraagt 4.860 mAh. Naar verluidt verscheept Samsung het toestel met oplader in de doos. Deze charger ondersteunt snelladen tot 15 watt. In werkelijkheid kan de middenklasser uit de voeten met opladers tot 25 watt Fast Charging technologie. Zoals de naam suggereert is het mogelijk om via het 5G-netwerk razendsnel mobiel te internetten. Naast zwart en wit kunnen we volgens het geruchtencircuit ook uitvoeringen in de kleuren blauw en oranje. Of deze straks ook in Europa verkrijgbaar zijn, is onbekend.

Lancering in maart?

Wanneer we de Samsung Galaxy A53 5G mogen verwelkomen, kunnen we nu nog niet met zekerheid zeggen. Afgelopen jaar onthulde Samsung de Galaxy A52 en Galaxy A52 5G in maart. Dat zou betekenen dat we nog even op de nieuwe middenmoter moeten wachten. We verwachten dat de Galaxy A53 5G tussen de 400 en 450 euro gaat kosten.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen