Wordt het nu écht tijd voor een nieuwe smartphone?

Ga naar Telefoon.nl en vind vandaag nog jouw deal!

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Virtual Reality is booming! De markt voor VR-brillen is gigantisch en dan hebben we het nog niet eens over de content. Want waar is de VR-beleving zonder inhoud! Phandroid.com meldt dat Google op het punt staat om een nieuwe versie van zijn VR-bril te lanceren en een samenwerking is aangegaan met een VR-ontwikkelaar opleidingsinstituut. Een preview van de Google Cardboard vind je hieronder.

Naast de nieuwe Pixel smartphones verschijnt er 4 oktober misschien ook een nieuwe VR-bril. Nu er velen VR-brillen in de omloop zijn, is er natuurlijk ook beeldmateriaal nodig om naar te kijken. Google heeft hiervoor een samenwerking aangekondigd met Udacity. Udacity biedt verschillende VR software en ontwikkelaars ‘Nanodegree’ opleidingen.

Nieuwe Google Cardboard

Het Engelse Twitteraccount van Google, @GoogleUK, heeft maandag 26 september een preview van een Google Cardboard getoond. De teaser in de vorm van een .gif wordt vergezeld van de melding 29.06.16 – 01.10.16. We mogen dus aannemen dat we vanaf donderdag meer gaan zien van de bril. Het is moeilijk te zeggen of dit een nieuwe Google Cardboard is en Phandroid merkt ook terecht op dat het niet logisch is dat er informatie gelekt wordt vlak voor het grote Google evenement aankomende 4 oktober.

Vandaag geeft het GoogleUK meer uitleg. Ten eerste heeft het Twitteraccount de voorgaande tweet weggehaald en een nieuwe geplaatst. Er verschijnt namelijk een Google Cardboard in het Engelse muziek magazine NME. Het tweetal neemt je mee naar legendarische Abbey Road Studios. Hiermee wordt het echter niet duidelijk of er een nieuw exemplaar van de Google Cardboard VR-bril in de markt verschijnt. Daarvoor zullen we nog even moeten wachten.

Google investeert in VR opleidingen

Het is wel duidelijk dat Google investeert in VR. Niet alleen de bovengenoemde samenwerking met het magazine NME. De Amerikaanse software gigant heeft ook een partnerschap met opleider Udacity. Het tweetal heeft de samenwerking in verband met de scholing van nieuwe VR ontwikkelaars pas aangekondigd.

Udacity

De samenwerking moet helpen in het nijpende tekort aan Virtual Reality ontwikkelaars te bestrijden. Udacity biedt verschillende VR software en ontwikkelingsopleidingen via ‘Nanodegree’ programma’s. Udacity heeft al een partnerschap met HTC’s Vive programma en UploadVR. UploadVR is internetsite waar je Virtual Reality nieuws kunt zien. De nieuwe Nanodegree opleidingen leren je alles dat je moet weten over de ontwikkeling van VR. Je kunt hieraan deelnemen mits je over de juiste apparatuur beschikt en voldoen aan de vereisten.

VR-opleiding

Studenten van het Udacity programma leren de kernbeginselen en principes van virtual reality, ze ontwikkelen en verfijnen een scherp gevoel voor de grote VR ontwerp en bouwen comfortabele VR ervaringen terwijl ze steeds bekender worden met de belangrijkste SDK en API’s van de belangrijkste platforms, waaronder PC en Mobile.

Het Nanodegree programma moet nog beginnen, maar je kunt je alvast aanmelden zodat je op de hoogte gehouden wordt wanneer het programma begint. De pagina vind je hier. Mocht je interesse hebben in de opleiding? Dan zul je wel moet voldoen aan een aantal voorwaarden. De VR Developer Nanodegree krijgt waarschijnlijk een prijs van 199 dollar per maand. Het is echter niet duidelijk hoeveel maanden de opleiding duurt.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen