Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Maandag maakte Nikon een gloed nieuwe cameralijn van het bedrijf bekend, de KeyMissions. Met deze lijn camera’s betreedt de camerafabrikant eindelijk de markt van actiecamera’s en 360-graden camera’s.

Nikon wil een groot marktaandeel verwerven in de markt voor actiecamera´s en het bedrijf verwacht dat de markt zich in de toekomst uitbreidt met gedifferentieerde producten. De fabrikant van luxe camera´s wil daar aan deelnemen zegt de directeur Marketing en Planning van Nikon, Kosuke Kawaura, tegen de nieuws site TechNewsWord.

Kansen van Nikon in actiecamera markt

Nikon is een zeer sterk camera merk dat zich tot nu toe nog niet op de actiecamera markt begaf. Sommigen zijn dan ook sceptisch over de mogelijkheden van het bedrijf op die markt. Technewsworld sprak met Terry Sullivan, redacteur bij Consumer Reports. Sullivan kent de markt en is sceptisch aangezien de markt al druk bezet is. Die drukte creëert zelfs al problemen voor gevestigde namen als GoPro. GoPro heeft al te lijden van de vele copycats die de markt ingeslopen zijn verteld hij.

Eric Abbruzzese, senior analist bij ABI Research, is van menig dat Nikon niet te laat is. Hij meent dat KeyMission voor wat betreft hardware en prijs op gelijke voet staat met andere actiecamera’s in de markt. Nikon is dus op tijd met dit product. Vooral de 360 markt kent potentieel voor Nikon.

360 camera belangrijk vanwege virtual reality

Vooral de high-end 360 graden video markt heeft de potentie om sterk te groeien. Met name door de populariteit van VR-headsets neemt de vraag naar kwalitatieve content toe. De camera’s zijn daarom van groot belang voor de virtual reality en 3D ervaringen in de toekomst.

KeyMission 360

De KeyMission 360 filmt 360-graden video in 4K UHD bij 24p en ook in de meer traditionele 1080p kwaliteit. Je schiet 30-megapixel foto’s met de 360. Er zijn twee f/ 2.0 lenzen met ieder een 20-megapixel CMOS-sensor. Vastgelegde beelden worden automatisch samengevoegd door de camera waardoor je een bolvormige 23,9-megapixel 360°-video krijgt. Daarnaast heb je de beschikking over verschillende camera modes zoals; Superlapse, Time-Lapse en Loop. De camera beschikt over een ingebouwde stereo microfoon en elektronische vibratiereductie. Je schokken uit de video halen nadat je die geschoten hebt. De Nikon KeyMission is waterdicht tot 30 meter.

Nikon KeyMission 360

KeyMission 170

De Nikon KeyMission filmt en fotografeert jouw mooiste avonturen. De camera filmt in 4K kwaliteit met 30 frames per seconde of tot 60 frames per seconde in Full-HD kwaliteit. Foto’s en films schiet je met de 12-megapixel CMOS sensor. Je kunt het apparaat bedienen met je smartphone en met verschillende mounts is de camera eenvoudig te bevestigen op je stuur, lichaam of aan een object. De camera is waterdicht tot 10 meter en heeft een f / 2.8 breedhoek lens.

keymission-170

KeyMission 80

KeyMission 80 van Nikon is een sterke actiecamera met een 25mm f / 2.0 lens van 12-megapixels. De Nikon heeft ook een 22mm f / 2.2 camera met 5-megapixels. De camera is eenvoudig te bedienen dankzij overzichtelijke knoppen. fotograferen selfies, en ondersteuning voor time-lapse opnemen en interval timer schieten. De camera is waterdicht tot 1 meter.

Nikon Keymission 80

Besturing vanaf je mobiel

Voor zowel de KeyMission 360 als de 170 modellen heeft Nikon een speciale app, SnapBridge. Die app legt een verbindingsbrug tussen je smartphone en de camera. Je kunt vanaf je mobiel instellingen veranderen en filmen.

Je kunt de actiecamera´s nu bestellen.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen