Wordt het nu écht tijd voor een nieuwe smartphone?

Ga naar Telefoon.nl en vind vandaag nog jouw deal!

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

De Nintendo Wii U heeft het einde van zijn levenscyclus bereikt. Het Japanse gamebedrijf trekt de stekker uit de gaming console. Morgen rollen de laatste exemplaren van de Wii U van de loopband.

Dat zeggen meerdere anonieme, maar welingelichte bronnen tegenover Eurogamer.

De Wii U is nooit een commercieel succes geweest. Volgens de laatste officiële verkoopcijfers verkocht Nintendo tussen 2012 en 2016 niet meer dan 13,36 miljoen exemplaren van de gaming console. Andere systemen van Nintendo deden het aanzienlijk beter. De Nintendo GameCube, die in 2002 werd geïntroduceerd, ging 21,74 miljoen keer over de toonbank. De Nintendo 64 (N64) werd tussen 1996 en 2003 ruim 32,9 miljoen verkocht. Het grootste succes staat op naam van de Nintendo Wii, de voorganger van de Wii U. Deze console werd wereldwijd 101,56 miljoen keer verkocht.

Verkopers konden volgens Eurogamer tot afgelopen maandag orders plaatsen voor de Wii U. De gamingsite schrijft dat er slechts een handjevol bestellingen geplaatst zijn. Het is tekenend voor de geringe populariteit van de Wii onder gamers.

Nintendo Wii U

Nintendo Switch

De beslissing komt niet als donder bij heldere hemel. Zoals gameliefhebbers absoluut zullen weten werkt Nintendo namelijk aan een nieuwe gaming console: de Nintendo Switch. Deze is niet te vergelijken met de consoles die we van weleer kennen. Deze is namelijk niet veroordeeld tot een vaste plek in de woon- of slaapkamer. De Switch bestaat uit een handheld en een docking station, de Switch Dock. Als je buiten de deur bent of onderweg bent naar een afspraak, kun je enkel met de handheld lekker gamen. Als je thuis bent en van een groot scherm wilt genieten, dan plaats je de Switch in de bijgeleverde dock.

De controller van de Nintendo Switch is een verhaal apart. Links en rechts van de handheld heeft Nintendo twee uitschuifbare bedieningspanelen geplaatst. Deze controls noemt Nintendo ook wel de Joy-Con. Deze kun van het draagbare scherm verwijderen en omtoveren tot één nieuwe controller. Daarvoor gebruik je de Joy-Con Grip. Ook is er een losse gamecontroller te koop: de Joy-Con Pro.

Nintendo Switch

Welke specificaties we onder de motorkap aantreffen is niet bekend. Het gerucht gaat dat de Nintendo Switch wordt aangedreven door een Tegra X1 van chipfabrikant NVIDIA. Dit is een 64-bits quad-core processor met vier ARM Cortex-A57 kernen en een GPU op basis van de Maxwell-architectuur met 256 cudacores. Beelden zouden hiermee op Full HD-resolutie en een frameratesnelheid van 60 FPS naar de tv gestreamd kunnen worden.

Met de Nintendo Switch is het mogelijk om een lokaal netwerk op zetten. Twee of meerdere spelers verbinden dan draadloos de console met elkaar en nemen het dan tegen elkaar op, bijvoorbeeld in een partijtje voetbal. Ook kun je met z’n tweeën op één scherm spelen.

Het gerucht gaat dat de Nintendo Switch een 6.2 inch touchscreen heeft. Nintendo heeft bekend gemaakt dat het begin volgend jaar meer informatie geeft over de Nintendo Switch. De console ligt vanaf maart 2017 in de winkels.

Meer weten en lezen over de Nintendo Switch? Lees dan ons uitgebreide artikel ‘Nintendo Switch: alles wat we weten op een rij’.

Hieronder vind je de eerste beelden van de Nintendo Switch.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen