Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

De Nintendo Switch ligt pas in maart 2017 in de winkels. De beschikbare informatie over deze hybride console is nog altijd schaars, het geruchtencircuit draait daarentegen op volle toeren. Inmiddels zijn de eerste adviesprijzen van de Switch de revue gepasseerd. Volgens deze berichten kunnen we volgend jaar ten minste twee varianten verwachten die ieder omgerekend minder dan 300 euro kosten.

Adviesprijs Nintendo Switch

Dat schrijft de Britse gaming site Let’s Play Video Games. De site zegt via de gameretailer GAME het prijskaartje te kennen. De website heeft in het verleden wel vaker informatie gelekt die achteraf correct bleek te zijn. Alle reden dus om het bericht serieus te nemen. Mocht je het niet vertrouwen, dan is het een aanwijzing wat de gaming console straks ongeveer gaat kosten.

Let’s Play Video Games meldt dat er volgend twee verschillende modellen worden aangeboden door Nintendo: een basismodel en een premium uitvoering. De laatste variant beschikt naar eigen zeggen over meer opslagcapaciteit en tevens krijgen kopers er één game bij. Het instapmodel krijgt naar verluidt een adviesprijs van 199,99 pond, omgerekend zo’n 232 euro. Aan het premium model hangt een prijskaartje van 249,99 pond, oftewel 290 euro.

De adviesprijs van de Nintendo Switch dook eerder al op via de Canadese website van Toys ‘R’ Us. Daar werd een vergelijkbare prijs genoemd, wat een indicatie is dat het verhaal niet uit de dikke duim is gezogen.

Nintendo Switch

Joy-Con Pro

Let’s Play Video Games zegt ook de verkoopprijs te kennen van de controller, de Joy-Con Pro. Deze gaat volgens de site over de toonbank voor een bedrag van 39,99 pond, oftewel ruim 46 euro.

De Joy-Con Pro moet je niet verwarren met de Joy-Con Grip. Deze laatste krijg je van Nintendo standaard bij de Switch. De twee uitschuifbare bedieningsmechanismen die aan de console zijn bevestigd kun je loskoppelen en met de Joy-Con Grip combineren tot één nieuwe controller. De Joy-Con Pro is een totaal andere controller en moet je los aanschaffen. Qua vormgeving –en waarschijnlijk ook qua look and feel– lijkt deze op de traditionele controllers die we van andere gaming consoles kennen.

Over de Nintendo Switch

In oktober toonde Nintendo een korte video trailer –of lange reclamespot, ligt eraan hoe je er tegen aan kijkt– waarin het de Nintendo Switch toonde en demonstreerde. Zodoende weten we het een en ander over de nog te verschijnen console. Om te beginnen is het een kruising tussen een handheld als de Game Boy en PlayStation Portable en ouderwetse gaming console. Met de Nintendo Switch Dock sluit je het systeem aan op je televisie, maar je kunt ook zonder tv gamen.

Over de specificaties die zich onder de motorkap bevinden is nagenoeg niets bekend. Het gerucht gaat dat NVIDIA de processor levert: de Tegra X1. Dit is een 64-bits quad-core processor met vier ARM Cortex-A57 kernen en een GPU op basis van de Maxwell-architectuur met 256 cudacores en is onder meer te vinden in de Google Pixel C tablet. Deze chipset zou de reden zijn waarom NVIDIA haar plannen voor een derde gaming tablet in de ijskast heeft gezet: het wil immers niet concurreren met haar eigen producten.

Verder weten we dat je je theorie met vier vrienden tegelijkertijd kunt gamen. Daarvoor moet ieder over een Nintendo Switch beschikken om een lokaal netwerk op te zetten. Dan speel je gezamenlijk hetzelfde spel, maar heeft ieder zijn of haar eigen scherm. Het is tevens mogelijk om één scherm in tweeën te splitten.

Volgens de laatste geruchten heeft de Nintendo Switch een 6.2 inch touchscreen. In dat opzicht heeft de console wel iets weg van een gaming tablet als de NVIDIA Shield Tablet of Acer Predator 8.

Nintendo Switch Joy-Con Grip

Beschikbaarheid

De Nintendo Switch ligt zoals gezegd vanaf maart 2017 in de winkels. Nintendo heeft beloofd om begin volgend jaar meer informatie naar buiten te brengen over de specificaties en mogelijkheden van de nog te verschijnen gaming console.

En als het gerucht over de adviesprijs klopt is de Switch behoorlijk scherp geprijsd. De Sony PlayStation 4 en Xbox One gaan momenteel over de toonbank voor respectievelijk 289 euro en 269 euro. Nintendo gaat de strijd dus aan met de grote jongens.

Met de prijs alleen zal Nintendo deze strijd echter niet winnen. Minstens net zo belangrijk –zo niet nog belangrijker– is het game-aanbod. Tot nu toe heeft het Japanse gaming bedrijf bevestigd dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart, een nieuwe Super Mario game, Splatoon, The Elder Scrolls 5: Skyrim Remastered en NBA 2K17 naar de Nintendo Switch komen. In totaal hebben 48 game-ontwikkelaars toegezegd spellen naar het nieuwe systeem te brengen, waaronder Activision Publishing, Bandai Namco, CapCom, DeNA, Telltale Games, Ubisoft en Warner Bros. Interactive Entertainment.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen