Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

In de database van GFXbench is een onbekende Android-tablet van Huawei opgedoken. Volgens de benchmark gaat deze door het leven als de Huawei MediaPad T3 Lite. De naam doet vermoeden dat het om een goedkope, low-end budgettablet gaat, maar niets is minder waar. Benieuwd naar de specs? Lees dan snel verder.

Huawei is een groot technologieconcern dat tal van elektronicaproducten maakt. Het van oorsprong Chinese bedrijf is bij velen wellicht bekend van haar high-end smartphones. Denk onder meer aan de Huawei Mate 9, Huawei P10 en Huawei P10 Plus.

De fabrikant maakt daarentegen ook tablets. De HuaweiPad T2 en Huawei MediaPad X2 zijn waarschijnlijk de bekendste modellen. Afgelopen jaar deed het bedrijf haar eerste Windows-convertible uit de doeken: de Huawei MateBook. Volgende week houden de Chinezen een persevenement en dan verwachten we een opvolger. In april presenteerde Huawei ook nog twee nieuwe tablets: de Huawei MediaPad T3 7.0 en Huawei MediaPad T3 8.0. Qua specificaties zijn de tablets niet bepaald hoogvliegers.

Het ziet er naar uit dat Huawei nog niet klaar is en meer voor ons in petto heeft. Via GFXbench zijn we een onbekende, mysterieuze tablet van de fabrikant tegengekomen. Volgens de benchmark is dit de Huawei MediaPad T3 Lite. Een budgettablet? Het prijskaartje kennen we niet. Als de specificaties echter kloppen, dan kunnen we degelijke tablet tegemoet zien. Pocketinfo.nl heeft de belangrijkste specificaties voor jullie opgesomd.

Specificaties Huawei MediaPad T3 Lite

Volgens GFXbench krijgt de Huawei MediaPad T3 Lite een 10.1 inch groot scherm met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels, oftewel Full HD+. Het schermtype wordt nergens vermeld, maar we mogen er van uitgaan dat het om een IPS LCD-display gaat. Welke processor we onder de motorkap kunnen verwachten vertelt de benchmark niet. We hebben daarentegen wel een donkerbruin vermoeden. Wellicht komt de tablet met de Snapdragon 430 of Snapdragon 435 van Qualcomm. Hoe we dat weten? Volgens de database is de Huawei MediaPad T3 Lite namelijk voorzien van een Adreno 505 GPU. Deze vinden we alleen terug in apparaten met Snapdragon 430 of 435 processor. Ook de kloksnelheid en aantal kernen -die in tegenstelling tot de fabrikant wel worden vermeld- geven aanleiding om te denken dat het om één van deze processors gaat. De CPU bestaat namelijk uit acht kernen (octa-core) die snelheden tot wel 1.4 GHz kunnen halen. Daarnaast kunnen we 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB intern geheugen verwachten. Of je de opslagcapaciteit kunt uitbreiden met microSD-kaart is niet bekend.

Verder kunnen we in de database van de benchmark aflezen dat de Huawei MediaPad T3 Lite twee 8 megapixelcamera’s heeft: één voor en één achter. De hoofdcamera is tevens uitgerust met autofocus en LED-flitser. De gebruikelijke sensoren zoals accelerometer, gyroscoop en GPS zijn aanwezig. Er wordt nergens melding gemaakt van een vingerafdruksensor. Ook NFC is door Huawei weggelaten. Tot slot wordt de tablet standaard met de nieuwste Android-versie geleverd, namelijk Android 7.0 Nougat.

Prijs en beschikbaarheid

Of en wanneer de Huawei MediaPad T3 Lite naar ons land komt is onbekend. Over het prijskaartje dat aan deze tablet hangt kunnen we ook nog geen zinnig woord zeggen. We houden de laatste ontwikkelingen voor jullie in de gaten.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen