Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

De kogel is door de kerk. OnePlus laat weten dat zijn nieuwste flagship killer, de OnePlus 10 Pro, vanaf volgende week verkrijgbaar is in Europa. Een adviesprijs noemt de Chinese telefoonmaker op dit moment nog niet.

Het is begin januari als OnePlus haar nieuwste vlaggenschop presenteert: de OnePlus 10 Pro. Het toestel is op dat moment alleen verkrijgbaar in China. Een Europese release zat er dik in, maar de fabrikant kon toentertijd nog niet aangeven wanneer hij in onze regionen zou verschijnen.

Op de website van OnePlus is vandaag een nieuwe pagina online verschenen. Deze gaat over een lanceringsevenement dat op donderdag 31 maart plaatsvindt. Met de woorden “de grote dag komt eraan” en een afbeelding van de OnePlus 10 Pro op de achtergrond, moge het duidelijk zijn dat het paradepaardje naar ons land komt. Mogelijk onthult OnePlus dan ook een instapversie van het vlaggenschip, de OnePlus 10. Volgende week weten we het zeker.

Welk prijskaartje er aan de OnePlus 10 hangt, is nog een raadsel. De OnePlus 9 Pro, zijn directe voorganger, kostte bij lancering 899 euro. Het ligt voor de hand dat het prijskaartje van de nieuwkomer rond dezelfde koers ligt, misschien zelfs iets hoger.

OnePlus 10 Pro specificaties

De OnePlus 10 Pro heeft een 6.7 inch OLED-display met een 2K-resolutie van 1440 bij 3216 pixels. Het beeldscherm ververst 120 keer per seconde het beeld, waardoor animaties ongekend soepel over het scherm vloeien en je zonder haperingen kunt scrollen. De verversingssnelheid is variabel zodat de telefoon langer meegaat als hij volledig is opgeladen. De schermhelderheid bedraagt 1300 nits, wat vergelijkbaar is met dat van de Samsung Galaxy S22. Onder het scherm schuilt een optische vingerafdruksensor.

Een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 octa-core processor stuurt de OnePlus 10 Pro aan. De pieksnelheid van deze chipset ligt op 3,0 GHz. Verder krijg je minimaal 8 GB werkgeheugen (RAM) en ten minste 128 GB aan intern geheugen. Helaas is er geen ruimte voor een microSD-kaart. Wel kun je twee nano-simkaarten in het toestel kwijt. De batterij heeft een vermogen van 5000 mAh en ondersteunt SuperVOOC snelladen tot 80 watt. Draadloos opladen gaat met een snelheid van maximaal 50 watt.

OnePlus 10 Pro

Drie camera’s en nieuwe skin over besturingssysteem

Om plaatjes te schieten en video’s op te nemen, heb je de beschikking over drie camera’s: een hoofdcamera van 48 megapixels en optische beeldstabilisatie (OIS), een groothoeklens met een resolutie van 50 megapixels en een telefotolens met een resolutie van 8 megapixels. Met deze laatste kun je tot 3,3x optisch inzoomen. Het Zweedse Hasselblad is de leverancier van de cameralenzen. Aan de voorzijde vinden we een selfiecamera met een resolutie van 32 megapixels.

De OnePlus 10 wordt tot slot afgeleverd met Android 12. In het verleden bracht OnePlus daar zijn eigen skin op aan, OxygenOS. Doordat OnePlus tegenwoordig intensief samenwerkt met Oppo, wordt de skin verruild voor ColorOS. Deze bevat naar eigen zeggen allerlei elementen van OxygenOS, waardoor de transitie naar een andere skin hopelijk soepeler verloopt.

Meer nieuwe OnePlus-telefoons in aantocht

Als we de geruchten mogen geloven, dan kunnen we de komende maanden nog meer nieuwe smartphones van OnePlus tegemoet zien. Techredacteur Yogesh Brar noemde onlangs de toestellen bij naam, waaronder de OnePlus Nord CE 2 Lite. Dat de OnePlus 10 Pro in maart naar Europa zou komen, heeft hij in ieder geval goed voorspeld.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen