Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

De afgelopen weken wist OnePlus meerdere malen de nieuwskoppen te halen. We zagen plaatjes voorbij komen waarop naar verluidt de OnePlus 10 Pro te zien was. Ditmaal deelt de Chinese smartphonemaker de eerste officiële beelden van het aankomende vlaggenschip.

De OnePlus 10 Pro is de opvolger van de OnePlus 9 Pro, de flagship killer die OnePlus vorig jaar maart introduceerde. Ook de nieuwste telg belooft weer een toptoestel te worden.

In de beelden die OnePlus heeft vrijgegeven, staat de fabrikant jammer genoeg niet stil bij de specificaties. Toch kunnen we het een en ander uit de video opmaken wat we van het nieuwe toptoestel dat we kunnen verwachten.

Dit is de OnePlus 10 Pro in volle glorie

Het allereerste dat OnePlus bevestigt in de video, is dat de OnePlus 10 Pro wordt aangestuurd door de nieuwste generatie chipset van Qualcomm: de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Voordat we de kans hebben om het vlaggenschip in onze handen te houden, kunnen we nu al zeggen dat hij razendsnel is. Zo snel dat hij zich zonder problemen aan ‘de grote jongens’ kan meten.

De meeste nadruk in de video ligt echter op de camera. Zoals goed is te zien krijgt de OnePlus 10 Pro drie camera’s. De vierde uitsnede is een LED-flitser voor de belichting. De lenzen zijn duidelijk in een camera-eiland verwerkt, zoals we het afgelopen jaar wel vaker zagen bij smartphones in het high-end segment.

De camera’s hebben volgens de geruchten een resolutie van 48 megapixels, 50 megapixels en 8 megapixels. Het gaat mogelijk om een reguliere camera, een groothoeklens en een telefotolens met 3.3x optische zoom.

Wat OnePlus bevestigt met de beelden, is dat het opnieuw samenwerkt met Hasselblad. De Zweedse camerafabrikant en OnePlus sloegen vorig jaar ook al de handen ineen: toen voorzag Hasselblad de OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro ook van cameralenzen.

Nog meer geruchten over de OnePlus 10 Pro

Wat de video verder laat zien is dat het beeldscherm rond afloopt bij de randen aan de zijkanten. Volgens het geruchtencircuit gaat het om een 6.7 inch AMOLED-display met QHD+ resolutie en verversingssnelheid van 120 hertz. Wat er zich onder de motorkap bevindt, met uitzondering van de CPU, is nog een mysterie. We horen echter geluiden over 12 GB RAM in combinatie met 256 GB aan opslagcapaciteit.

De video toont verder aan dat OnePlus voorlopig nog geen afscheid neemt van de Alert Slider. Deze is wederom prominent aanwezig aan de zijkant van de behuizing. Tot slot zien we de OnePlus 10 Pro in twee kleuren voorbijkomen: zwart en groen. Volgens de geruchten zijn de kleuren omgedoopt tot Volcanic Black en Forest Emerald.

Afgelopen jaar onthulde OnePlus haar nieuwste vlaggenschip in maart. Of de smartphonemaker dat dit jaar ook doet is nog onbekend. Over de adviesprijs is nog niets bekend.

OnePlus 10 Pro

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen