Wordt het nu écht tijd voor een nieuwe smartphone?

Ga naar Telefoon.nl en vind vandaag nog jouw deal!

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Na lang wachten is het rookgordijn rondom de Apple Watch met een ruk opengetrokken: tijdens het Spring Forward-event kwamen alle ins en outs van de nieuwe smartwatch aan bod. De Apple Watch zal in drie collecties op de markt verschijnen. Ook is er meer duidelijkheid over de prijs en beschikbaarheid.

Apple watchVanaf 10 april zal de Apple Watch op de eerste negen markten in de voorverkoop gaan (helaas, nog niks bekend over een Nederlandse release). Het gaat vooral nog om vooraanstaande markten zoals de Verenigde Staten en China. Vanaf 24 april zal de smartwatch deze markten pas echt gaan veroveren, want dan start de losse verkoop.

Drie Watch-collecties

De Apple Watch wordt in drie zogenoemde Watch-collecties uitgebracht: de Apple Watch Sport, de Apple Watch en de Apple Watch Edition.

Apple Watch Sport
Dit is het goedkoopste model en deze heeft twee versies. Eén van 3,8 centimeter breed (349 euro) en een van 4,2 centimeter breed (399 euro). De Apple Watch Sport is gemaakt van aluminium. Er wordt een siliconen bandje bij geleverd.

Apple Watch
Dit is het middenklassemodel. De Apple Watch is gebouwd van staal en heeft een saffieren scherm. Er is een versie van 3,8 centimeter (649 euro) en een van 4,2 centimeter (699 euro).

Apple Watch Edition
Geld teveel? Dan past deze vast bij jou. Deze startprijs van deze uitvoering is namelijk elfduizend euro. Slik.. Maar dan heb je ook wat: deze is voorzien van 18-karaats goud. Zelfs het sluitbandje van het horlogebandje.

De Apple Watch

De Apple Watch heeft een opslagruimte van 8 gigabyte, hoewel je qua gebruik daarvan niet alle vrijheid krijgt. Het voornaamste deel hiervan gaat waarschijnlijk naar apps. Zo mag je maximaal 2 gigabyte gebruiken voor muziek en maximaal 75 mb voor foto’s.

Het bedienen kan op drie manieren: het scherm, de digitale kroon en Siri (Apple’s spraak-assistent).

apple watch

Apple Watch-bandjes

Qua Apple Watch bandjes zal Apple per model zes uitvoeringen op de markt brengen, beschikbaar in de maten S, M en L. Mocht je niet weten welke maat je nodig hebt, kun je altijd nog Apple’s sizing guide daarvoor raadplegen. Grappig om te vermelden: de leren versies daarvan worden gemaakt in ons eigen kikkerlandje. De opdracht daarvoor ligt bij Ecco Leather uit het Brabantse Dongen.

Spatwaterdicht

Ook een leuk feitje: de Apple Watch is spatwaterdicht. No problem om ermee te douchen of in de regen te lopen dus, hoewel we snappen dat je daar huiverig voor kunt zijn. Maar spatwaterdicht wil niet zeggen dat het toestel volledig waterdicht is. Het is dan ook absoluut niet aan te raden om met de Watch te zwemmen. Of ‘m in een bak water te gooien (maar ja, wie doet dat nou).

iPhone nodig

Belangrijk om te weten is dat je de Apple Watch niet zonder iPhone kan bedienen. Daar komt ook bij dat de Apple Watch niet met elke iPhone werkt. Momenteel wordt deze ondersteund door de iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Daarbij moet het besturingssysteem geüpdatet zijn naar het nieuwste iOS, op dit moment iOs 8.2. De update iOs 8.2 heeft een app waarbij je de Watch kunt bedienen.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen