Wordt het nu écht tijd voor een nieuwe smartphone?

Ga naar Telefoon.nl en vind vandaag nog jouw deal!

René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

Na de Motorola Moto G52 liggen nu ook de technische specificaties van de Motorola Edge 30 op straat. De geruchten die momenteel de ronde gaan op internet, lijken eerdere geluiden te bevestigen over de nog te verschijnen middenklasser. Dit is wat we straks van de Motorola Edge 30 kunnen verwachten.

Motorola heeft de komende maanden vele nieuwe smartphones voor ons in petto. Afgelopen maand dook een roadmap op. Naast de Motorola Edge 30 Pro, die momenteel te koop is in ons land, kunnen we de komende maanden nog zeker vier nieuwe toestellen verwachten. Naar verluidt gaat het om de Motorola Edge 30 Ultra, Motorola Edge 30+, Motorola Edge 30 Lite en Motorola Edge 30. Van het laatste model, die ook wel bekend is onder de noemer Dubai, zijn nieuwe details opgedoken.

Motorola Edge 30 krijgt Snapdragon-processor met 5G-connectiviteit

Het is de betrouwbare techjournalist van 91Mobiles.com Yogesh Brar die op Twitter de specificaties van de Motorola Edge 30 deelt. Volgens hem is het toestel uitgerust met een OLED-scherm dat 6.55 inch in doorsnee is. Het display telt 1080 bij 2400 pixels (FHD+) en heeft een verversingssnelheid van 144 hertz. Over de vingerafdruksensor zegt Brar niets. Deze is hoogstwaarschijnlijk in de aan/uitknop verwerkt in plaats van onder het beeldscherm.

Voor het eerst horen we details over de processor. Als we Brar mogen geloven krijgt de Motorola Edge 30 een Qualcomm Snapdragon 778G+. Dit is een 6nm octa-core processor met acht Kryo 670 kernen die kloksnelheden tot 2,5 GHz kunnen halen. Deze chipset ondersteunt 5G-connectiviteit, wat een fijn vooruitzicht is voor wie een middenklasser met razendsnel mobiel internet zoekt. Afhankelijk van de uitvoering krijg 6 GB of 8 GB werkgeheugen, in combinatie met 128 GB of 256 GB aan opslagruimte.

Drie camera’s, maar geen fast charging

Zoals de Amerikaanse techjournalist Evan Blass eerder al bevestigde, krijgt de Motorola Edge 30 drie camera’s aan de achterkant: een reguliere 50 megapixelcamera, een ultragroothoeklens met een resolutie van 50 megapixels en tot een slot een 2 megapixelcamera om diepte-informatie vast te leggen. Voorop krijgt de Edge 30 een 32 megapixel selfiecamera.

In vergelijking met andere Motorola-modellen valt de accucapaciteit wat tegen. Brar claimt dat deze niet hoger uitvalt dan 4020 mAh. Dat is in overeenstemming met wat we eerder hoorden. Helaas ondersteunt de Motorola Edge 30 geen snelladen: opladen gaat met een snelheid van niet meer dan 30 watt. Ter vergelijking: zijn high-end tegenhanger heeft een oplaadsnelheid van 68 watt.

Tot slot weet Brar dat de Motorola Edge 30 op Android 12 draait, momenteel de nieuwste versie van Googles besturingssysteem.

Nog meer telefoons op komst?

Wanneer de Motorola Edge 30 beschikbaar is, laat Yogesh Brar in het midden. Evan Blass vertelde onlangs dat we het toestel waarschijnlijk deze maand of begin mei kunnen verwachten. En wie weet presenteert het dochterbedrijf van Lenovo dan ook nog een aantal andere telefoons.

Zoals gezegd hoorden we onlangs de eerste details over de Motorola Moto G52. Aangezien Motorola vorig jaar bij de onthulling van de Moto G52 nog drie andere toestellen uit de doeken deed, zou het ons niet verbazen als deze binnenkort ook een opvolger krijgen. Het gaat om de Motorola Moto G32, Motorola Moto G42 en Motorola Moto G72.

René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

Gerelateerde artikelen