Wordt het nu écht tijd voor een nieuwe smartphone?

Ga naar Telefoon.nl en vind vandaag nog jouw deal!

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

John Sculley, ooit eens CEO van telecomgigant Apple, heeft met zijn smartphonemerk Obi Worldphone twee nieuwe low-end smartphones gelanceerd. Daarbij zijn de pijlen gericht op opkomende economieën. Sculley is degene die ooit Steve Jobs wegstuurde bij Apple.

Er zijn twee nieuwe telefoons aangekondigd, welke in oktober worden gelanceerd. In 2017 zouden zij in vijftig landen verkrijgbaar moeten zijn. Voor nu worden ze uitgebracht in landen zoals Vietnam, Indonesië, India, Nigeria en Turkije.

obi world phone

Sculley heeft niet de minste mensen ingezet om de nieuwe Obi Worldphones tot leven te brengen. Zo heeft Robert Brunner meegeholpen aan de ontwikkeling van de smartphones. Brunner heeft onder andere de originele Beats-koptelefoon en Apple PowerBook ontworpen.

De bovenkant van de toestellen zijn plat, maar de hoeken zijn afgerond.

De SF1

Packaging_ObiWorldphone_SF1.0De SF1 is de grote broer van de twee gelanceerde toestellen. Deze telefoon krijgt een 5-inch display met een full HD-resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Onder de motorkap draait Qualcomm’s Snapdragon 615-processor met 2 gigabyte werkgeheugen. Daarnaast is er 16 gigabyte intern geheugen beschikbaar, uit te breiden met microSD.

Op de achterkant is een 13-megapixelcamera van Sony’s makelij geplaatst, op de voorkant vind je een frontcamera van 5-megapixels inclusief LED-flitser. De batterij heeft een capaciteit van 3,000 mAh.

Het toestel draait op een aangepaste versie van Android Lollipop (Lifespeed). Heel veel veranderingen biedt deze niet, het is nu vooral een aangepast lockscreen en een andere achtergrond. De SF1 heeft ook 4G-ondersteuning. Het toestel is 146 bij 74 bij 8 millimeter en weegt 147 gram.

In Amerika kost deze 199 dollar (176 euro). Er is ook een high-end variant met 3 GB RAM en 32 GB intern geheugen, deze kost 249 dollar (220 euro).

De SJ1.5

De SJ1.5 krijgt een 5-inch display met een HD-resolutie van 720 bij 1080 pixels. Onder de motorkap draait een Mediatek-processor met 1 GB werkgeheugen. Intern is er 16 GB beschikbaar. Achterop zit een 8-megapixelcamera, voorop een 5-megapixelcamera. De batterij heeft een capaciteit van 3,000 mAh.

Ook dit toestel draait op een aangepaste versie van Android Lollipop. Het toestel ondersteunt geen 4G. De afmetingen zijn 146 bij 73 bij  7.95 millimeter en het toestel weegt 131 gram.

In Amerika kost deze 129 dollar (114 euro).

Geen compromissen

Het verschil van deze toestellen met andere? Sowieso krijg je een prima telefoon voor de opgegeven adviesprijzen. “We hebben geen compromissen gedaan”, zegt John Sculley. “En de telefoons hebben een mooi design.”

Er was volgens Sculley maar één manier om de business in te gaan met smartphones. “Als we ervan overtuigd zijn dat we producten bouwen zonder compromissen. Ze moeten niet alleen cool lijken, maar ook gewoon passen en af zijn.”

John Sculley

De CEO-periode van Sculley bij Apple is al meer dan dertig jaar geleden. Hij werkte samen met Steve Jobs (inmiddels overleden Apple CEO) en speelde in 1983 ook een grote rol in Jobs’ gedwongen vertrek. Nadat Sculley zelf ook een aantal misstappen maakte, is hij in 1993 weggestuurd.

Sculley heeft het tech-wereldje echter nooit verlaten. Ook nu blijkt dat maar weer eens. In de tussentijd keerde Jobs terug en heeft Apple groter dan groot gemaakt.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen