Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken.Neem contact op >

Maandag 28 februari is het zover: dan onthult Poco zijn nieuwste aanwinst. We hebben het over de Poco X4 Pro. Wat weten we tot nu toe over deze toestellen? Het antwoord vind je op Pocketinfo.nl.

Volgende week maandag gaat de 56e editie van het Mobile World Congress (MWC) van start. Vanwege de coronapandemie zal het evenement grotendeels online plaatsvinden. Eén van de bedrijven die volgende week zijn nieuwste mobiele telefoons presenteert, is Poco.

Misschien ken je het merk van de Pocophone F1, die alweer stamt uit 2018. Het toestel kreeg al snel de reputatie van ‘lots of bang for your buck’. Oftewel, een smartphone met goede specificaties voor een scherpe prijs. De Chinese smartphonemaker maakte tot vorig jaar onderdeel uit van Xiaomi. Ondanks het afscheid werken beide partijen nog steeds intensief samen, wat goed terug is te zien in het design van diverse toestellen die we de afgelopen jaren hebben gezien.

Specificaties Poco X4 Pro nu al op straat

Volgens het geruchtencircuit staat Poco op het punt om een nieuwe toestel te lanceren: de Poco X4 Pro. Zoals de naam al doet vermoeden is dit de opvolger van de Poco X3 Pro van vorig jaar. Tegelijkertijd ziet het er naar uit dat we genoegen moeten nemen met één of meerdere concessies. Zo schitterde de Poco X3 Pro afgelopen jaar met een Qualcomm Snapdragon 860.

Als we de laatste stand van zaken mogen geloven is deze ingeruild voor een Snapdragon 695. Dit is een chipset volgens het 6nm procedé en telt acht kernen (octa-core). Hij is weliswaar nieuwer dan de Snapdragon 860 van afgelopen jaar, maar waarschijnlijk ook een stuk minder krachtig. Het is ons niet duidelijk waarom Poco hiervoor heeft gekozen. Wel weten we dat de CPU uit de voeten kan met 5G mobiel internet.

Volgens de laatste geruchten krijgt de Poco X4 Pro een 6.67 inch Super AMOLED-display met een verversingssnelheid van 120 hertz en 360 hertz touch sampling rate. Dat houdt in dat animaties en overgangseffecten ongekend soepel over het scherm vloeien en dat iedere vingeraanraking vrijwel direct wordt geregistreerd.

Poco X4 Pro

Forse accu en vier camera’s

Volgens Pocket-Lint, dat zegt de specificaties te kennen, heeft de Poco X4 Pro 8 GB aan werkgeheugen onder de motorkap. De opslagcapaciteit bedraagt 256 GB, al bestaat de kans dat er ook een uitvoering met 128 GB komt. Of de nieuwkomer ruimte heeft voor een geheugenkaart, zoals bij zijn voorganger het geval was, is onbekend.

De accucapaciteit bedraagt 5000 mAh, wat meer dan genoeg power zou moeten zijn om de hele dag mee door te komen. De Poco X4 Pro ondersteunt snelladen tot 67 watt. Of deze snellader bij de telefoon is inbegrepen in de doos, is onduidelijk.

Volgens gelekte plaatjes krijgt het toestel vier camera’s en een LED-flitser. Eén van de camera’s heeft naar verluidt een resolutie van 108 megapixels. De andere twee camera’s zijn een 8 megapixel ultragroothoeklens en twee 2 megapixel camera’s voor macrofotografie en diepte-informatie vast te leggen.

Adviesprijs

Volgende week maandag hopen we meer te kunnen zeggen over de specificaties van de Poco X4 Pro. Hetzelfde geldt voor de adviesprijs. Pocket-Lint stelt dat het toestel korte tijd op de Franse Amazon website stond. Daar werd een adviesprijs van 350 euro genoemd. Volgende week hebben we hopelijk alle details.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken.Neem contact op >

Gerelateerde artikelen