Inmiddels is de applicatie Popcorn Time al veel besproken en inmiddels lijkt Stichting Brein ook een stokje te steken voor deze geweldige dienst. Inmiddels zijn dan ook de eerste sites offline gehaald, maar de makers van de applicatie lijken nog steeds ongeschonden door te kunnen gaan. Ook voor de smartphone of tablet is deze applicatie uitermate geschikt. Wij nemen jullie graag met op deze nieuwe ervaring.

Wat is Popcorn Time

Met Popcorn Time kun je met slechts een muisklik heel makkelijk een film streamen op de computer of op de televisie. Zowel oudere films, maar ook de nieuwste zijn al makkelijk te vinden binnen Popcorn Time en de films zijn makkelijk terug te vinden door te filteren op genre. Nadat de genre is geselecteerd worden de films getoond en kun je bijna onbeperkt doorscrollen. Het aanbod van films of series is overweldigend. Wanneer je op de film klikt krijg je eerst een grote afbeelding te zien en daarnaast een korte beschrijving over de film. Daarnaast vinden wij ook de gemiddelde IMDb-waardering wat een goede maatstaf is om te bepalen of het een goede of slechte film is. Helemaal onder dit venster vinden wij de mogelijkheden om te kiezen uit de kwaliteit en de gewenste ondertiteling indien dit gewenst is.

De werking van Popcorn Time

Popcorn Time werkt via het p2p-netwerk. Zowel de download als de upload van jou verbinding worden gebruikt. Zodra jij een film gaat bekijken download je fragmenten van de film en ben je film ongestoord aan het kijken. Ondertussen upload Popcorn Time ook weer fragmenten van deze film naar het torrentnetwerk waarvan Popcorn Time gebruik maakt. Aangezien films direct worden gestreamt kun je ook direct kijken. Dit is dan ook het sterke punt van Popcorn Time en dit verklaar ook direct een populariteit.

Popcorn Time downloaden

Via de bekende zoekmachines is het heel makkelijk om de applicatie Popcorn Time te vinden. Vooralsnog kan vanaf de computer alle versies gedownload worden voor onder andere Mac OS X, Windows XP of hoger en Linux. Hoewel de applicatie al veelvuldig wordt gebruikt via de computer is met de komst van Android ook een applicatie ontwikkeld voor Android smartphones of tablets. Via de Google Play Store is de applicatie niet te downloaden, maar met even wat zoekwerk in de bekende zoekmachines kun jij ook deze Android installatiepakket terugvinden en heel makkelijk installeren. Vooralsnog is er nog geen iOS-versie beschikbaar, maar volgens de ontwikkelaars is deze wel in de maak. Na het downloaden en installeren kun je direct beginnen, want nog een sterk punt van Popcorn Time is dat er geen registratie vereist is.

Open dus de tablet, ga lekker zitten op de bank, pak je bak met popcorn er bij en start de film! Zo simpel kan het dus zijn!

Paul Herps

Paul Herps

Een groot liefhebber van smartphones en tablets! Ik probeer altijd de laatste technieken uit en schrijf graag over de laatste trends op het gebied van smartphones en tablets.

10 Comments

 1. chris
  12 maart 2015 at 08:03

  Ik vraag mij wel af of de bestanden/fragmenten op je device blijvend worden opgeslagen. En hoe je die op termijn kunt verwijderen

  • 12 maart 2015 at 19:10

   Bestanden worden niet blijvend opgeslagen op de smartphone of tablet. Ze worden tijdelijk weggeschreven en hierna zullen ze automatisch verdwijnen wanneer je de film hebt gekeken. Dit betekend dus wel dat je wel over voldoende geheugen moet beschikken tijdens het bekijken van een film!

 2. Erik
  12 maart 2015 at 19:37

  Mooi, een handleiding om films te jatten! Mag ik jullie ook vragen om een handleiding te maken hoe pocketinfo.nl te bekijken zonder reclame zodat jullie geen inkomsten meer hebben?

  • 12 maart 2015 at 19:41

   Ik begrijp de verwarring, maar hier wordt expliciet niet gedownload. Zoals het artikel zegt wordt er dus gestreamed en de films kunnen nooit in jouw bezit komen!

   • Frankowitz
    18 maart 2015 at 12:11

    Prima reactie van Erik. Hij heeft natuurlijk gewoon gelijk. Of er wordt gestreamed of niet is volledig irrelevant. Kwestie van een berg boter op je hoofd.

 3. Senna
  13 maart 2015 at 12:50

  Leuke ep

 4. Daphne
  13 maart 2015 at 17:43

  Dus via de iPad kan je het nog niet downloaden als ik het goed lees?

  • 13 maart 2015 at 18:22

   Helaas is de applicatie nog niet beschikbaar voor de iPad, maar met de juiste programma’s en recente software kun je wel weer vanaf de computer streamen naar de iPad!

 5. Jhonny
  18 maart 2015 at 12:59

  Nou, Nacho Time is een web-versie hiervan, eerst is het door stichting BREIN offline gehaald, maar ik zie gewoon dat ze weer terug zijn.

  Vind het veel makkelijker dan Popcorn Time.

 6. dari
  23 juli 2015 at 13:02

  Het is heel leuk