Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Op het Mobile World Congress heeft Samsung de langverwachte Samsung Galaxy S7 aan het publiek getoond. Afgelopen maanden was er al erg veel bekend geworden over het nieuwe vlaggenschip van Samsung, maar nu is alles ook definitief. De verkoop van de Samsung Galaxy S7 begint op 11 maart en het toestel krijgt een adviesprijs mee van € 699,-. In tegenstelling tot zijn voorganger zal dit model in drie verschillende kleuren leverbaar gaan worden, namelijk zwart, wit en goud.

Opvolger

De Samsung Galaxy S7 moet uiteraard een waardige opvolger worden. Ditmaal heeft Samsung er voor gekozen om het design te laten zoals het al is en heeft enkel de hardware aangepakt voor een betere ervaring. Zo is de Dual Pixel-camera sterk verbeterd, is de behuizing waterdicht en is de processor ook een stuk sneller geworden. Dankzij de IP68-certificering kan de Samsung Galaxy S7 makkelijk een half uur onder water blijven zonder dat het toestel hier hinder van ondervind. Gelukkig is ook de microSD-slot weer terug en kan het geheugen dus zelf uitgebreid worden tot maximaal 200 GB. Hierdoor zal de Galaxy S7 ook enkel leverbaar zijn met standaard 32 GB opslag intern. Andere modellen met meer opslagcapaciteit, zoals wij dit gewend waren van zijn opvolger, zullen dus niet op de markt verschijnen.

Hardware

De nieuwe hardware is misschien al even indrukwekkend. Zo heeft Samsung besloten om bij deze Galaxy S7 gebruik te maken van hun nieuwe Exynos 8890 chipset. Hierdoor beschikt de smartphone over een octa-core processor waarvan er vier rekenkernen de beschikking hebben over een 2.3 Ghz kern en de overige vier over een rekenkern van 1.6 Ghz. Ook het werkgeheugen is opgeschroeft naar 4 GB en volgens Samsung is deze Galaxy S7 in de verschillende benchmarks wel 50% sneller dan zijn voorganger. Het toestel krijgt standaard een 5.1 inch touchscreen mee met een maximale resolutie van 2560 x 1440 pixels en hier is dus verder geen verschil op te merken.

Camera

De camera is ook weer verbeterd op deze Galaxy S7. Waar wij al behoorlijk enthousiast waren over zijn voorganger, heeft Samsung het toch voor elkaar gekregen om de camera op deze smartphone verder te verbeteren. Uiteindelijk beschikt de Galaxy S7 over een 12 megapixels camera aan de achterzijde welke wordt ondersteunt door optische beeldstabilisatie. Aan de voorzijde treffen wij nog een 5 megapixels camera aan voor de selfies. Op papier lijken het wat zwakke camera’s te zijn, maar juist door de onderliggende technieken en software maken beide camera’s wel degelijk een verschil ten opzichte van zijn voorgangers. De Galaxy S7 heeft dus ook hier weer terrein gewonnen.

Android 6.0

De nieuwe Galaxy S7 zal standaard geleverd worden met Android 6.0. Deze nieuwste versie van het besturingssysteem brengt veel voordelen met zich mee, waaronder een verbeterde privacy instelling. Ook vereist deze nieuwste versie minder rekenkracht en zal dus ook minder accu opeisen bij het dagelijkse gebruik. In de regel zal de smartphone dus langer mee kunnen gaan in vergelijking met zijn voorgangers. Zoals wij het gewend zijn van Samsung zal ook de TouchWiz-interface weer aanwezig zijn om de gebruikerservaring te optimaliseren.

Galaxy S7 Edge

Naast de Galaxy S7 zal ook ditmaal de Galaxy S7 Edge op de markt verschijnen. Ook deze smartphone beschikt weer over het gebogen scherm wat doorloopt in de zijkant van het toestel. Dit model beschikt over een 5.5 inch touchscreen en dankzij het grotere ontwerp beschikt deze smartphone ook over een sterkere accu.

Gratis Gear VR

Wie besluit om de Galaxy S7 voor lancering aan te schaffen krijgt er gratis de Gear VR bij. Dit is de Virtual Reality bril van Samsung die weer een andere dimensie geeft aan deze smartphone.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen