René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

De kans is groot dat de abonnementskosten van jouw provider per 1 juli flink zullen stijgen. Zo concludeert de vergelijkingssite Pricewise in een door hun uitgevoerd onderzoek. De kosten van vrijwel elke provider stijgt in juli met al snel enkele euro’s per maand. De prijsstijging is volgens de providers noodzakelijk om investeringen in hun netwerk te kunnen blijven doorvoeren.

Inmiddels hebben 6 van de grootste internetproviders aangekondigd hun prijzen omhoog te schroeven. De enige uitzondering op de regel is momenteel nog T-Mobile. T-Mobile is nog maar zeer recent gestart met de verkoop van internetabonnementen en heeft nog geen prijswijziging doorgevoerd. De providers KPN, Online, Tele2, Telfort, XS4All en Ziggo wel. Hoe groot jouw prijswijziging uiteindelijk zal worden zie je hieronder:

  • KPN: tussen de 0 en 4 euro per maand (maximaal 48 euro per jaar)
  • Online.nl: tussen de 0 en 5,5 euro per maand (maximaal 66 euro per jaar)
  • Tele2: tussen de 0 en 2 euro per maand (maximaal 24 euro per jaar)
  • Telfort: tussen de 1 en 2 euro per maand (maximaal 24 euro per jaar)
  • XS4ALL: tussen de 1,5 en 5 euro per maand (maximaal 60 euro per jaar)
  • Ziggo: tussen de 0 en 2,55 euro per maand (maximaal 30,60 euro per jaar)

Niet alleen de prijs stijgt, maar ook de internetsnelheid

De providers geven zoals gezegd aan dat deze stijgingen noodzakelijk zijn om de betrouwbaarheid van het netwerk te kunnen blijven waarborgen en om de noodzakelijke investeringen te kunnen blijven doen. Dit laatste is volgens Telecompaper slechts voor een gedeelte waar. De reden volgens hem is eigenlijk simpel: Ze doen het omdat de markt het toelaat. “Het is ook marktmacht: ieder commercieel bedrijf wil prijzen verhogen, als de ruimte er is dan doen ze dat.” Aldus Tim Poulus van Telecompaper tegen RTLZ. Tegelijkertijd zien we wel dat providers hun snelheid de laatste tijd flink omhoog aan het schroeven zijn. Daarnaast worden de databundels ook groter. Onlangs heeft KPN nog de bundels van nieuwe en bestaande klanten verdubbeld zonder hier extra voor te hoeven betalen.

Toe aan een nieuw internetabonnement?

Wordt het tijd voor een nieuw alles in 1 abonnement of wil je alleen internet vergelijken? Dan profiteer je deze weken nog van voordelige prijzen. Zorg ervoor dat je voor 1 juli bent overgestapt om de prijsverhoging voor te zijn. Er zijn verschillende websites waar je de prijzen en voorwaarden kunt vergelijken, waaronder de websites Budger.nl en Pricewise.nl.

René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

Gerelateerde artikelen